Skip to main content

23.6.2021 FC Lahti – HIFK 0-0 (0-0)

Veikkausliigan ohjelmassa oli vielä edessä kahdelle illalle jaettu täysi ottelukierros ennen juhannuksen viettoon siirtymistä. HIFK lähti reissuun Lahden stadionille FC Lahden vieraaksi. Joukkueet olivat ennen ottelua sijoilla neljä ja viisi sarjataulukossa siten, että HIFK:lla oli yksi sarjapiste enemmän kasassa keskiviikkoillan vastustajaansa verrattuna.

Vierasjoukkue tuli peliin pääpiirteittäin samalla avauskokoonpanolla kuin viime viikolla FC Honka-kotiottelussa. Espoolaisia vastaan aloittaneista Sakari Mattila oli tänään kokonaan sivussa, kun taas Aatu Kujanpää aloitti ottelun vaihtopelaajana. Matej Hradecký teki paluun kokoonpanoon pienen tauon jälkeen ottaen Mattilan paikan puolustuslinjasta. Kujanpään paikalla vasemmalla laidalla nähtiin tänään kapteeninnauhaa kantanut Jani Bäckman.

Lahteen ennakoitiin vielä eilen varsin helteistä säätä, mutta toisin kävi. Helsingissäkin iltapäivällä nähty voimakas ukkosmyrsky ei onneksi osunut Lahden stadionin ylle ottelun ajaksi. Kamppailu käytiin ennakko-odotukset huomioiden urheilijoiden kannalta selvästi helpommissa olosuhteissa – lämpötilaa reilut 20 astetta ja vaihtelevasti vesisadetta.

Maalipaikat olivat vähissä kahden vahvasti puolustaneen joukkueen välisessä kamppailussa. HIFK oli alussa niskan päällä, ja esimerkiksi Pipe Sáez kävi lähellä johtomaalin tekemistä 20 minuutin kohdalla hänen vasemmalta ohi menneen vetonsa kanssa. Juuri ennen taukovihellystä tekopaikka avautui puolestaan boksiin murtautuneelle Macario Hing-Gloverille. Amerikkalaisen veto jäi kuitenkin pehmeäksi eikä aiheuttanut suurempia vaikeuksia Antonio Reguerolle kotijoukkueen maalilla.

Maaliton tasatilanne jatkui myös toisella puoliajalla, joka puolestaan oli enemmän FC Lahden hallussa. HIFK:n valmennusjohto päätti tuoda tuoreita jalkoja punapaitaisen vierasjoukkueen hyökkäyspeliin 67 minuutin kohdalla. Bäckman ja Ali tulivat vaihtoon, ja heidän paikkansa ottivat Kujanpää sekä yhden maalin tämän kauden Veikkausliigassa viimeistellyt Juanan Entrena.

HIFK:n maalilla nähtiin jo kolmannessa ottelussa peräkkäin 20-vuotias Calum Ward. Nuori maalivahti ei ollut kahdessa ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan päästänyt yhtäkään maalia selkänsä taakse. Hän ei joutunut torjumaan montaa kertaa Lahdessa tänään, vaikka Macoumba Kandji ja Jasin Assehnoun ajoittain olivat vaarallisia. Wardin nollapeliputki venyi nyt kolmen ottelun mittaiseksi.

Tasainen ottelu kahden hyvän ja kilpailukykyisen joukkueen välillä päättyi maalittomaan tasapeliin, eikä voimasuhteet joukkueiden välillä sarjataulukossa muuttuneet ottelua edeltäneistä asetelmista. FC Lahti pääsi pelaamaan yhden pelaajan ylivoimalla viimeisillä minuuteilla, sillä tuomari nosti Pipe Sáezille suoran punaisen kortin espanjalaisen taklattua kotijoukkueen Loorents Hertsiä ottelun 88. peliminuutilla.

– Pelattiin tosi hyvää futista ensimmäiset 25-30 minuuttia. Siinä olisi ehkä pitänyt tehdä paikoista maalit. Sitten joku muuttui, FC Lahti pääsi peliin enemmän mukaan ja peli tasoittui. Tasainen ottelu molemmilta jengeiltä, Hradecký sanoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan tasan viikon päästä. Silloin vuorossa on kauan odotettu Stadin Derby HJK:ta vastaan! Keskiviikkona 30. kesäkuuta klo 18.30 pelattavaan derbyyn voi ostaa lippuja Lippupisteen kautta.

HIFK:n avauskokoonpano:
5 Pipe Sáez (88′ kentältäpoisto)
6 Jake Dunwoody (86’ 8 Jukka Halme)
7 Jusif Ali (67’ 9 Juanan Entrena)
10 Moshtagh Yaghoubi
16 Tino Palmasto
17 Jani Bäckman (C) (67’ 11 Aatu Kujanpää)
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (76’ 14 Erikson Carlos)
35 Calum Ward (mv)
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa: 1 Markus Uusitalo (mv), 70 Mosawer Ahadi, 99 Jeremiah Streng.