Skip to main content

Kauden avausottelun jälkeen IFK kohtaa Oulunkylän tekonurmella perjantaina tutun vastustajan Gnistanin edellisiltä kausilta. IFK:n tavoin perjantain kotijoukkue on asettanut kauden tavoitteeksi sarjanousun Kakkoseen ja myös pohjois-helsinkiläiset ovat kokeneet muutoksia joukkueessa edelliskaudesta. Gnistan nimitti ensitöikseen uuden valmennustiimin tulevalle kaudelle, ja joukkueen pelaajarosteri on täydentynyt mm. omilla junioripelaajilla.

Gnistanista täksi kaudeksi IFK:hon siirtyi kaksi punapaitojen runkopelaajaa, keskikenttäpelaaja Jasmine Stubbe sekä maalivahti Anni Turpeinen, jotka odottavat tulevaa ottelua suurella mielenkiinnolla.

– Mahtavaa päästä heti kauden alussa pelaamaan vanhaa seuraa sekä tuttuja pelikavereita vastaan! Gnistanin joukkuetta on kuitenkin vaikea lähteä ennakoimaan, kun joukkueen valmennus on muuttunut ja paljon uusia, nuoria pelaajia on liittynyt rinkiin. Voisi kuitenkin olettaa, että Mikko ”Bode” Kuosmasen luotsaama joukkue on harjoitellut paljon 1v1-tilanteita, joten meidän pitää olla niissä vahvoja. Mustapekka Areenalla pelatessa pitää muistaa että kentän ollessa iso, tila pitää käyttää hyödyksi, Stubbe kertoo.

– Eiköhän me sammuteta Ogelin kipinä ja lähdetään hakemaan kolme pistettä himaan, Stubbe sanoo pilke silmäkulmassa.

– Gnistan on ollut joukkuehengeltään erittäin vahva viimeiset pari kautta ja etenkin peleissä, jotka enteilevät tiukkaa vääntöä jo etukäteen. Se on ehdottomasti kantava voima muun tekemisen ohella. Odotan tiukkaa matsia, jossa kumpikaan joukkue ei varmastikaan epäröi antaa itsestään kaikkea! Tavoitteena tietysti kolme pistettä, mutta helppoa se ei tule kyllä olemaan, Turpeinen sanoo.

IFK:n kokoonpanossa muutoksia viime otteluun on kapteenin nauhaa kantaneen Heidi Rajakon poissaolo, jolloin tulevan ottelun kapteenina toimii toppari Livia Valtonen muun kapteeniston loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi joukkueen uudet vahvistukset Tytti Kemppainen sekä Iina Pitkänen pukevat tähtipaidan yllensä ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ottelu pelataan Oulunkylän tekonurmella perjantaina 18.6. klo 20:15.