Skip to main content

HIFK inledde sin säsong i Trean suveränt genom att vinna MPS i serieöppningen med hela 6-0. Melinda Andler gjorde två mål medan Elina SjölinderLivia ValtonenLotta Lanki och Heidi Rajakko gjorde var sitt mål.

På fredag står säsongens andra match på programmet. Då blir det lokalmöte mot Gnistan i Åggelby kl. 20.15. En tuff och spännande drabbning är att vänta i och med att också Gnistan strävar efter att ta steget upp till Tvåan. Jämfört med ifjol har Gnistan nu ett nytt tränarteam och dessutom flera av sina egna juniorspelare som anslutit sig till representationslaget.

HIFK-spelarna Jasmine Stubbe och Anni Turpeinen är båda bekanta med fredagens motståndare, eftersom bägge två spelade för Gnistan senaste sommar.

– Det känns fint att direkt i början av säsongen få möta min gamla förening och alla bekanta lagkompisar! Gnistans lag är lite av ett frågetecken ännu, eftersom de har en ny tränarstab och dessutom många nya unga spelare med i truppen. Jag antar ändå att Mikko ”Bode” Kuosmanens lag har tränat mycket på en mot en-situationer, så det är något vi behöver vara starka i. Planen på Mustapekka Areena är stor och där finns mycket utrymme att utnyttja, säger Stubbe.

– Vi går nog in för att släcka Åggelbys gnista och för att ta tre poäng, fortsätter hon.

– Gnistan har haft en jättebra laganda de senaste åren. Det är helt klart en bärande kraft speciellt i sådana matcher som på förhand sett är hårda. Jag förväntar mig en tuff match där båda lagen helt säkert ger allt de har. Vi har tre poäng som mål, men det kommer inte att bli lätt, säger Turpeinen.

Heidi Rajakko kommer att vara frånvarande från fredagens match. Därmed kommer kaptensbindeln att bäras av mittbacken Livia Valtonen i och med att hela kaptenstrion missar matchen. Nyförvärven Tytti Kemppainen och Iina Pitkänen är redo för spel i De Stjärnprydda för första gången i år.

Matchen spelas fredagen den 18.6. kl. 20.15 på Åggelby konstgräsplan 1 (MustaPekka Areena).