Skip to main content

60-vuotias entinen huippumaalivahti Markku Palmroos liittyy HIFK:n organisaatioon uudeksi valmennuskoordinaattoriksi. Palmroos oli omalla pelaajaurallaan suorasanainen, peloton ja jykevä maalivahti, jonka “minä”-huudot säikäyttivät kentällä jokaisen. Maalivahti voitti urallaan neljä Suomen mestaruutta ja kolme Suomen Cupia. Vuosien 1990-1996 välillä Palmroos pelasi yhteensä 62 Veikkausliigaottelua edustaen Kuusankosken Kumua, HJK:ta, TPS:ä ja FF Jaroa. Mestaruuskaudella 1987 Palmroos piti maalinsa puhtaana putkeen yhteensä 827 minuuttia, mikä oli tuolloin pääsarjatason ennätys. Palmroos oli urallaan mukana myös Suomen A-maajoukkueessa. Maajoukkuedebyytti tapahtui Suomen olympiajoukkueen kanssa toukokuussa 1988 Mikkelissä Jugoslaviaa vastaan.

Pelaajauran jälkeen Palmroos siirtyi valmennuksen pariin. Valmennusura alkoi vuonna 2000 Atlantis FC:ssä, jossa Palmroos nosti joukkueensa kauden päätteeksi aina Veikkausliigaan asti. Tämän kauden jälkeen alkoi aina vuoteen 2005 asti kestänyt yhteistyö päävalmentajaksi tulleen Ari Tiittasen kanssa. Myöhemmin Palmroos on ollut valmentajana monessa joukkueessa sekä aikuisissa että junioreissa. Aikuisten tasolla hän on ollut päävalmentajana muun muassa EIF:ssä, Lohjan Pallossa, BK-46:ssa ja SexyPöxyissä. Palmroos on toiminut myös Suomen A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana muun muassa viisi vuotta nykyiselle HIFK:n edustusjoukkueen valmentajalle Antti Niemelle.

Palmroos tulee seuraan itselleen uuteen tehtävään valmennuskoordinaattoriksi, joka auttaa alasarjojen ja kilpasarjojen valmentajia työssään sekä auttaa ja neuvoo seuran henkilöstöä omalla kokemuksellaan. Mieheltä löytyy varmasti näkemyksiä pitkältä urapolultaan siitä, kuinka asioita kuuluisi tehdä.

– HIFK on Suomen jalkapallon huipulla. HIFK:ssa on hyvät perinteet ja tietty glooriaa. Oli iso kunnia, kun minua kysyttiin seuraan mukaan, kertoi Palmroos haastattelussa.

Palmroos toimii seurassa henkilönä urheilutoimenjohtajan ja valmennuspäälliköiden välillä. Tavoitteet ovat seuran toiminnan kehittämisessä:

– Tavoite on saada seuran toiminta laadukkaammaksi. Tavoite on kehittää sekä valmennusta että kentällä tapahtuvaa toimintaa. Aina pitää kehittyä on sitten kyse pelaajasta tai seurasta, sillä jos kehitys pysähtyy niin alamäki alkaa. HIFK kehittyy seurana jatkuvasti ja nyt otetaan askelia eteenpäin, jotta perusta tulee kuntoon.

Myös urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on mielissään Palmroosin liittymisestä HIFK:n organisaatioon:

– Halusimme uuden henkilön mukaan tukemaan seuran päivittäistä valmennusta ja pelaajia. ”Fana” on pelannut ja valmentanut huipputasolla ja tietää, mitä se vaatii. Kehitämme omaa pelaajaväylää HIFK:n metodologian mukaisesti siten, että saisimme tulevaisuudessa pelaajia omista junioreistamme miesten reservi- ja edustusjoukkueisiin. ”Fanan” mukaantulon myötä tämä tavoite on jälleen yhden askeleen lähempänä toteutumista.

Seura toivottaa Markku Palmroosin tervetulleeksi HIFK:hon!