Skip to main content
Otteluennakot

Otteluennakko: HIFK matkustaa Ouluun sarjanousija AC Oulun vieraaksi

23.5.2021 klo 18.30 AC Oulu-HIFK, Raatin stadion (Oulu)

HIFK:n tappioton alkukausi saa jatkoa sunnuntaina Oulussa AC Oulun vieraana. HIFK saapuu otteluun allaan kaksi 1-1 tasapeliä sekä SJK:ta että Ilvestä vastaan. Päävalmentaja Joaquín Gómez ei ollut tyytyväinen joukkueen viikon takaiseen esitykseen ja sunnuntaina on oiva mahdollisuus palata voittojen tielle.

HIFK:n ensimmäinen puoliaika viime viikonlopun ottelussa Ilvestä vastaan oli todella haastava 1-0-johtoasemasta huolimatta. Jukka Halmeen ja Hannu Patrosen paluu pelikentille oli ottelun positiivisimpia asioita yhdessä Sakari Tukiaisen kauden ensimmäisen maalin kanssa. Lisäksi erityismaininnan ansaitsee jälleen puolustuspelaaminen ja Macario Hing-Glover, joka oli kannattajien valinta Matsin Kingiksi. Joukkueen hyökkäyspäässä kaivataan selvästi lisää onnistumisia ja ottelu Oulua vastaan on siihen oiva mahdollisuus. Pienet valitettavat loukkaantumiset ovat myös olleet vaivana alkukaudesta ja sekoittaneet HIFK:n pelaamista.

AC Oulu voitti viime kaudella Ykkösen ja nousi sitä myöten tälle kaudelle Veikkausliigaan. Kausi 2021 on sen seurahistorian kolmas Veikkausliigassa ja edellisestä visiitistä tuli kuluneeksi 11 vuotta. Jyrki Aholan luotsaaman joukkuen alku Veikkausliigassa on ollut todella vaikea, sillä joukkue löytyy kolmen pelatun ottelun jälkeen sijalta 11. Varsinkin kahdessa hävityssä kotiottelussa sillä on ollut vaikeuksia saada edes laukauksia kohti vastustajan maalia. AC Oululla on pistetili vielä tältä kaudelta avaamatta, joten kotijoukkueella luulisi olevan nälkää sunnuntain ottelussa. Viime kaudelta HIFK:n paidasta tutut pelaajat Nikolas Saira sekä Kevin Larsson siirtyivät täksi kaudeksi Ouluun ja kohtaavat sunnuntaina vanhan seuransa. Gómez tietää, että Oululla on potentiaalia alkukauden esityksiä parempaan:

– AC Oulu pelasi viime kaudella todella hyvää jalkapalloa. Sunnuntaina on vaikea ottelu varmasti tulossa, sillä heillä on 2000 katsojan kotiyleisö tukena. Molemmat haluavat varmasti hallita palloa ja meidän ensimmäisen puoliajan on oltava parempi kuin viikko sitten.

Joukkueet kohtasivat keskenään edellisen kerran Ykkösen kaudella 2018. Silloin AC Oulu ja HIFK voittivat molemmat omat kotiottelunsa. Nykyisistä pelaajista maalinteossa kyseisissä otteluissa onnistui Jani Bäckman.

Moshtagh “Mosa” Yaghoubi vapautuu otteluun yhden ottelun pelikiellostaan.

Ottelu alkaa sunnuntaina Raatin stadionilla klo 18.30. Ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

Gómezin koko haastattelun näet oheiselta videolta.