Skip to main content

29.5.2021 klo 17.00 HIFK-FC Inter, Bolt Arena

HIFK:n hyvin alkanut kausi Veikkausliigassa jatkuu lauantaina kärkikamppailussa FC Interiä vastaan. HIFK on kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan kerännyt kahdeksan pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa sijaan kolme. FC Inter on sarjassa HIFK:n edellä toisena kerättyään viiteen otteluun 12 pistettä. Kun HIFK on kulkenut alkukauden tappioitta ja FC Inter puolestaan tulee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, on lauantaina edessä kamppailu suomalaisen jalkapallon huipulta.

HIFK pelasi edellisen ottelun luonnonnurmella Raatin stadionilla Oulussa, mutta nyt se palaa lauantaina kotiinsa Bolt Arenalle. Oulusta Tähtirinnat kävivät hakemassa kolme sarjapistettä 1-2-voitolla. Maalinteosta kyseisessä ottelussa vastasivat kauden ensimmäisillään Moshtagh Yaghoubi ja Pipe Sáez. HIFK on tehnyt alkukaudella Veikkausliigassa kuusi maalia ja jokaisella kerralla maalintekijänä on ollut eri pelaaja. Laajuutta tämän vuoden joukkueesta siis ainakin löytyy. Lisäksi kauden jokaisessa ottelussa HIFK on ollut ottelun avausmaalintekijä. Saa nähdä jatkuvatko nämä trendit myös lauantain ottelussa.

FC Inter on aloittanut kautensa Veikkausliigassa ennakko-odotuksia myötäillen kärkisijoilla. Turkulaisjoukkue on voittanut kauden viidestä ottelustaan neljä ja kaikki voitot ovat tulleet yhden maalin erotuksella. Lauantain otteluun turkulaiset tulevat kolmen 2-1-voiton siivittämänä. Joukkueen parhaat maalintekijät alkukaudesta ovat olleet Martti Haukioja sekä Benjamin Källman. Molemmilla on alkukauteen tehtynä kaksi osumaa. FC Inter on kokenut toistaiseksi kauden ainoan tappionsa FC Lahdelle vieraissa toukokuun alussa.

Sinimustapaidat ovat olleet HIFK:lle viime vuosina erittäin haastava vastustaja. Viime kaudella FC Inter voitti oman kotiottelunsa 3-2 ja syyskuussa Bolt Arenalla joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin. HIFK on voittanut FC Interin edellisen kerran lokakuussa 2015. Silloin Veikkausliigan viimeisellä kierroksella FC Inter kaatui kotona lukemin 2-0. Tämän jälkeen kaikki seurojen 13 kohtaamista ovat päättyneet joko Interin voittoon tai tasapeliin.

Ilvestä vastaan aiemmin tällä kaudella loukkaantunut Sakari Tukiainen kuntouttaa itseään ja joutuu näin olemaan joukkueen toiminnasta pidemmän aikaa sivussa. Vahvempana takaisin – tsemii Tuksu!

– Loukkaantumiset ovat pahinta jalkapallossa. Tämä tuntuu todella raskaalta, sillä Tuksu on tehnyt kovaa töitä sekä harjoituksissa että otteluissa tänä vuonna. Tuemme häntä yhdessä koko joukkueen kanssa ja olemme varmoja siitä, että hän tulee vahvempana takaisin, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Tietosuojasyistä (GDPR) HIFK ei tätä tarkemmin kommentoi pelaajien (tai seuran muun henkilökunnan) loukkaantumisia, arvioituja toipumisaikoja tai muita yksityiselämän asioita julkisesti.

Veikkausliigan kärkikamppailu alkaa lauantaina Bolt Arenalla klo 17.00. Ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

– Odotan todella taktista ottelua. FC Inter on kilpailukykyinen ja hyvä joukkue, joten meillä on varmasti kova ottelu edessämme. Meille tämä on uusi haaste sekä samalla myös mahdollisuus näyttää, miten hyviä voimme olla joukkueena, Gómez sanoo.

Gómezin koko haastattelun näet oheisella videolla.