Skip to main content

7.5.2021 klo 18.30 SJK-HIFK, OmaSP Stadion Seinäjoki

HIFK jatkaa voitollisen avausottelun jälkeen kauttaan perjantaina SJK:n vieraana. HIFK sai tuloksellisesti maanantaina unelmastartin kaudelleen, kun FC Haka kaatui Bolt Arenalla lukemin 2-0. Maaleista ottelussa vastasivat Keaton Isaksson ja Juanan Entrena. Ottelussa HIFK passivoitui toisella puoliajalla, mutta Markus Uusitalon ja Sakari Mattilan johtama puolustus piti valkeakoskilaiset poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Ensimmäisellä puoliajalla HIFK oli aktiivinen pallon kanssa sekä prässäsi korkealta ja sitä halutaan nähdä Tähtirinnoilta myös perjantain ottelussa.

SJK aloitti myös kautensa maanantaina, joskin ei aivan yhtä loistokkaissa merkeissä. Se jäi nimittäin kotonaan 1-1 tasatulokseen sarjanousija KTP:n kanssa. SJK:n maalista vastasi kulmapotkusta täksi kaudeksi seuraan saapunut toppari Cristian Valencia. SJK kärsi ottelussa tehottomuudesta ja Emmanuel Ledesma epäonnistui lisäksi rangaistuspotkussa ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Entisen HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaaran SJK sijoittui viime kaudella yhden sijan HIFK:ta korkeammalle ollen lopputuloksissa lopulta seitsemäs. Ison pelaajabudjetin joukkue lähti kauteen suurin odotuksin, joten Seinäjoella sijoitus seitsemän ei missään nimessä tyydyttänyt. SJK pääsi talvella Suomen Cupissa HIFK:n tapaan puolivälieriin asti. Joukkueen pelaajisto ei ole hirvittävästi muuttunut viime kaudesta, vaan seura on lähinnä hankkinut täsmävahvistuksia ulkomailta. 

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez tuli siis täksi kaudeksi seuraan juurikin SJK:sta ja hän vapautuu perjantain otteluun yhden ottelun toimitsijakiellostaan. Gómez kohtaa siis vanhan kollegan Honkavaaran heti ensimmäisessä ottelussaan päävalmentajana. Se tuo taatusti lisää tunnetta perjantain otteluun. 

– Tämä ottelu on minulle erityinen, sillä tulen näkemään paljon vanhoja ystäviäni. Seinäjoella on erityinen paikka sydämessä, nautin ajastani siellä, Gómez kertoo. 

Gómez toi Seinäjoelta mukanaan liudan pelaajia: Matej Hradecky, Keaton Isaksson, Jeremiah Streng ja Aatu Kujanpää. Heillä on varmasti kova näytönhalu vanhaa työnantajaansa vastaan. Päävalmentajalla on otteluun lähdettäessä selvät sävelet siitä, miten SJK:ta vastaan pitää pelata:

– Intensiteetti ja aggressiivisuus tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa huomenna, sillä molemmat joukkueet haluavat hallita palloa. Teemme joukkueena kaikkemme, jotta ottelu on heille mahdollisimman vaikea. Meidän pitää saada pallonriistoja, pitää palloa ja luoda sitä myötä mahdollisimman paljon hyökkäyksiä. 

– SJK:lla on yksi sarjan suurimmista budjeteista. Heillä on paljon laatua ja hyviä yksilöitä. Meidän pitää pitää heidät pois maalipaikoilta. Pallonhallinta on isossa roolissa, sillä ilman palloa he eivät saa vahinkoa aikaan, Gómez toteaa.

Koko ennakkohaastattelu on katsottavissa oheisella videolla.

Tunnetta näiden seurojen välillä nähtiin jo viime kauden kahdessa kohtaamisessa, jotka menivät voitoissa tasan 1-1. Ensimmäinen kohtaaminen oli HIFK:lle kauden neljäs ottelu ja ensimmäinen uuden valmennusjohdon (Teemu Kankkunen ja Mike Keeney) alaisuudessa. Sakari Mattila oli monessa mukana näissä kamppailuissa ja hän olikin kahdella maalillaan ratkaisemassa ensimmäistä keskinäistä HIFK:n 2-1-voittoon. Silloinen voittomaali tuli aivan lisäajan viimeisillä hetkillä ja kyseinen maali käänsi HIFK:n kurssin vahvasti ylöspäin. Toinen kohtaaminen oli Seinäjoella loppukaudesta kierroksella 17. Mattila iski myös tässä ottelussa upean vapaapotkumaalin, mutta hänet ajettiin myös kyseenalaisesti kentältä pois lisäajalla suoralla punaisella kortilla. Toisen kamppailun SJK vei monien vaiheiden jälkeen lukemin 3-2. 

Hannu Patronen vapautuu SJK:ta vastaan pelikiellostaan ja on joukkueensa käytettävissä perjantaina. Jukka Halme ja Mosawer Ahadi ovat vielä perjantaina poissa kokoonpanosta pelikiellon takia. 

Ottelu Seinäjoella OmaSP Stadionilla alkaa perjantaina kello 18.30. Ottelu on katsottavissa Ruutu-palvelusta.