Skip to main content

23.5.2021 klo 18.30 AC Oulu-HIFK, Raatin stadion 1-2 (1-1)

HIFK:n hyvin alkanut kausi Veikkausliigassa jatkui sunnuntai-iltana Raatin stadionilla AC Oulun vieraana. HIFK on aloittanut kautensa sunnuntaihin mennessä tappioitta kun taas sarjanousija AC Oulu oli avannut kautensa kolmella tappiolla maalierolla 1-7. HIFK teki edelliseen otteluun verrattuna neljä muutosta avauskokoonpanoon. Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi ja Jusif Ali nousivat pienen tauon jälkeen takaisin avauskokoonpanoon kun taas Jani Bäckman ja Jeremiah Streng tekivät kauden ensiesiintymisensä avauskokoonpanossa. Raatin stadionilla pelattu ottelu oli HIFK:lle kauden ensimmäinen sekä luonnonnurmella että isomman yleisön edessä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti HIFK:n painonhallinnalla. Ensimmäinen vetopaikka siunaantui Mosalle reilun kymmenen minuutin jälkeen, mutta laukaus suuntautui kohti AC Oulun maalivahtia Juhani Pennasta. Vierasjoukkueen puolelta aktiivisesti aloitti myös hyökkääjä Streng, joka oli oululaisten harmina nopeudellaan. Viime kaudella vielä HIFK:n paidassa pelannut Kevin Larsson oli puolestaan kotijoukkueen aktiivisempia hyökkäysalueella.

HIFK oli sunnuntaina avausmaalintekijä jo neljättä ottelua putkeen. Aktiivisesti kokoonpanoon palannut Mosa teki upean juoksun AC Oulun boksiin ja pääsi puolustaja Ruxin etupuolelle. Espanjalainen joutui perään jäätyään rikkomaan ja pallo vietiin 11 metriin. Mosa meni itse antamaan rangaistuspotkua ja laukoi sen maaliin Pennasen käden kautta.

AC Oulu teki kauden ensimmäisen maalinsa kotiotteluissa seitsemän minuuttia myöhemmin. HIFK:n alkukauden liki ohittamaton puolustuslinja rakoili hetkeksi ja Niklas Jokelainen pääsi puolittaiseen läpiajoon vasemmalta puolelta kenttää. Jokelainen pääsi nokikkain Markus Uusitalonkanssa ja laukoi pallon voimalla sisään etukulmasta. Vauhdikkaan puoliajan harmina oli kentän kunto, joka haastoi pelaajia sekä syötöissä että nopeissa suunnanmuutoksissa. HIFK hallitsi tavoilleen uskollisesti palloa ja yritti rakentaa maalipaikkoja maita pitkin. Ottelun ensimmäiselle puoliajalle siirryttiin tasatuloksessa 1-1.

Molemmat joukkueet tekivät tauolla yhden vaihdon, mutta se ei muuttanut sitä, että palloa hallitsi myös toisen puoliajan alussa HIFK. AC Oulu sai kuitenkin itseluottamusta positiivisesta avausjaksosta ja se pääsi toisella puoliajalla yhä paremmin ja paremmin kohti HIFK:n maalia. Tasaisen toisen puoliajan ensimmäinen huippupaikka tuli kapteenin nauhaa kantaneelle Bäckmanille, mutta hänen laukauksensa suuntautui boksista kuitenkin suoraan kohti maalivahtia.

HIFK siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon 67. minuutilla. Osuma oli upea taidonnäyte laitapelaajilta Pipe Sáez ja Macario Hing-Glover. Hing-Glover voitti oululaisjoukkueen puolustajan yksi vastaan yksi -tilanteessa ja boksiin murtauduttuaan miehen jalasta lähti keskitys kohti boksin vasenta puolta. Vasemmalle puolelle oli noussut Pipe, joka pommitti keskityksestä upean maalin yläriman kautta.

HIFK ajautui maalin jälkeen puolustuskannalle, mutta se puolusti johtoasemaansa fiksusti virheitä vältellen. Pipen maali jäi ottelussa lopulta voittomaaliksi ja näin HIFK:n upea alkukausi sai jatkoa 1-2 vierasvoitolla AC Oulusta. Sakari Mattila kertoi Ruudun haastattelussa olevansa todella tyytyväinen vieraista haettuun voittoon:

– Tänään tuli voitto vähän huonommalla esityksellä. Meillä on pitkä kotimatka edessä ja tämä voitto maistuu todella hyvältä. Toiselle puoliajalle parannettiin, ensimmäisen luonnonnurmella pelatun ottelun ensimmäinen puoliaika oli vaikea ja meni tunnustellessa.

HIFK nousi voitolla Veikkausliigassa jo sijalle kolme ottelun enemmän pelanneiden HJK:n ja FC Interin taakse. Kausi jatkuu Tähtirintojen osalta lauantaina 29.5, jolloin Bolt Areenalle vieraaksi saapuu nimenomaan FC Inter. Tämän kärkikamppailun kotikatsomoihin näyttää tututusti Ruutu-palvelu.

Maalit:
32′ 0-1 Moshtagh Yaghoubi (rp)
39′ 1-1 Niklas Jokelainen (Anselmi Nurmela)
67′ 1-2 Pipe Sáez (Macario Hing-Glover)

HIFK:n kokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
3 Sakari Mattila
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (72′ 11 Aatu Kujanpää)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (C) (86′ 8 Jukka Halme)
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernandez
88 Macario Hing-Glover
99 Jeremiah Streng (46′ 31 Keaton Isaksson)

Vaihdossa:
9 Juanan Entrena
16 Tino Palmasto
35 Calum Ward
70 Mosawer Ahadi