Skip to main content

15.5.2021 klo 17.00 HIFK-Ilves 1-1 (1-0), Bolt Arena

HIFK:n kausi jatkui lauantaina kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Nuori Jarkko Wissin valmentama joukkue tuli otteluun alla 0-2 voitto AC Oulusta ja 0-3 tappio HJK:sta. HIFK vuorostaan pyrki jatkamaan kahden ottelun tappiotonta putkeaan, sillä se voitti kauden avausottelussa Hakan 2-0 ja viimeisin ottelu SJK:ta vastaan päättyi 1-1 tasatulokseen. Viime kaudella HIFK ei onnistunut voittamaan Ilvestä kummassakaan kohtaamisessa. Päävalmentaja Joaquín Gómez oli osittain pakotettu tekemään lauantaille muutoksia avauskokoonpanoon. Juanan Entrena nousi pirteän SJK -ottelun jälkeen avauskokoonpanoon ja sekä Jukka Halme että Hannu Patronen pelasivat kauden ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa. 

Ottelun alku oli HIFK:n kauden muista otteluista poikkeavan passiivinen. Ilves oli aktiivisempi osapuoli ensimmäiset kymmenen minuuttia. HIFK sai hiljalleen kuitenkin puoliajan edetessä pallonhallintaa itselleen ja Macario Hing-Gloverin oikealta puolelta kotijoukkue pääsi murtautumaan hyvin Ilveksen puolustuskolmennekselle.

Hyviä maalintekopaikkoja saatiin odottaa maltillisen alun jälkeen reilun 30. minuutin kohdille. HIFK iski kahden edellisen ottelun tapaan ottelun avausmaalin. Sivurajaheiton jälkeen Hing-Glover ja Jukka Halme pelasivat oikealta puolelta Ilveksen puolustuksen auki. Halme lähetti vitosen viivalle keskityksen ja ilmatilassa korkeimmalla oli Sakari Tukiainen, joka puski pallon oikeaoppisesti maan kautta oikeaan alakulmaan. Maali oli viime kauden parhaalle HIFK:n maalintekijälle kauden ensimmäinen. Tukiainen joutui kuitenkin jättämään kentän aivan puoliajan lopulla, kun hänen polvensa vääntyi ikävän näköisesti kaksinkamppailutilanteessa.

Ilves oli yllättävän aktiivinen ja pirteä ensimmäisellä puoliajalla, mutta HIFK:n vankka puolustuspelaaminen piti tamperelaiset poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Tauolle siirryttiin HIFK:n 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi myös Ilveksen pallonhallinnalla ja HIFK pyrki ratkaisuihin vastahyökkäyksistä. Noin 50. minuutin kohdilla Tukiaisen tilalle tullut Jeremiah Streng pääsi hyvään vetopaikkaan boksin kulmille, mutta veto suuntautui kohti Ilveksen maalivahtia Eetu Huuhtasta. Ilves tuli otteluun mukaan 58. minuutilla erikoistilanteesta. Ilveksen hyökkäysalueen vapaapotku tuli kiertävänä kohti Markus Uusitaloa. Vapaapotku meni kuitenkin ison pelaajamassan ohi ja Uusitalo joutui miettiä, että mennäkö palloon vai ei. Pallo ei ottanut kimmoketta pelaajista, joten se yllätti HIFK:n maalivahdin. Uusitalo kerkesi tehdä vain puolittaisen torjunnan ja reboundissa ensimmäisenä oli Ilveksen maalintekijä ja puolustaja Tatu Miettunen.

Ottelu pysyi myös toisella puoliajalla todella tasaisena ja molemmat puolustivat tiiviisti omaa maaliaan. Ilveksen uusi hankinta Jean Carlos Blanco pääsi ottelun loppupuolella parhaaseen maalipaikkaan haettuaan vitosen viivan kohdalta ratkaisua kantapäällä. Tämän lähemmäksi ei kumpikaan joukkue lopulta päässyt ja näin joukkueet tasasivat pisteet 1-1 lukemin. HIFK:lle osui lauantaina selvästi heikompi ottelu ja Gómez oli ottelun jälkeen pettynyt lopputulokseen:

– Päällimmäinen fiilis on pettymys. Ensimmäinen puoliaika ei ollut sitä, mitä olisi haluttu. Ei oltu huolellisia pallolla ja olimme suorastaan onnekkaita, että johdimme 1-0. Tauolla saimme tehtyä muutoksia ja toinen puoliaika oli hallinnallisesti parempi. Johto olisi pitänyt säilyttää loppuun asti ja maalipaikkoja olisi pitänyt saada luotua enemmän.

Ottelu oli HIFK:lle kolmas tappioton ottelu putkeen. Tähän mennessä kerätyt viisi sarjapistettä oikeuttavat lauantain otteluiden jälkeen sarjataulukossa sijaan viisi. HIFK:n seuraava ottelu on sunnuntaina 23.5 vieraissa AC Oulua vastaan. Ottelun näkee Ruutu-palvelusta.

Maalit:
35´ 1-0 Sakari Tukiainen (Jukka Halme)
58´ 1-1 Tatu Miettunen

HIFK:n kokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
3 Sakari Mattila
4 Hannu Patronen (C)
5 Pipe Saez
6 Jake Dunwoody (71´ Jusif Ali)
8 Jukka Halme (56´ Jani Bäckman)
9 Juanan Entrena (56´ Aatu Kujanpää)
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernandez
44 Sakari Tukiainen (45+1’ Jeremiah Streng)
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa:
16 Tino Palmasto
35 Calum Ward
70 Mosawer Ahadi