Skip to main content

15.5.2021 klo 17.00 HIFK-Ilves, Bolt Arena

HIFK:n taival Veikkausliigassa jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu Bolt Arenalle Tampereen Ilves. HIFK:lla on alla kaksi tappiotonta ottelua, sillä se voitti ensin kotonaan FC Hakan lukemin 2-0 ja viime viikon perjantaina joukkue haki vieraspisteen SJK:ta vastaan 1-1-tasatuloksella. Ilvekselle viikonlopun ottelu on jo viikon toinen, kun se hävisi tiistaina HJK:lle lukemin 0-3.

HIFK:n viime viikon ottelu Seinäjoella oli tasaista vääntöä 75. minuutille asti, kunnes HIFK:n maali ja punainen kortti muuttivat ottelun kuvaa. Molemmat joukkueet iskivät 1-1 tasatulokseen loppuneessa ottelussa maalinsa erikoistilanteista. HIFK:lta ollaan nähty alkukaudesta kolme eri maalintekijää: Keaton Isaksson, Juanan Entrena ja SJK:ta vastaan maalin tehnyt Aldayr Hernández. HIFK:n puolustuspelaaminen on ollut toistaiseksi Suomen Cupin tapaan loistavaa, eikä helsinkiläisille ole tehty vielä ainuttakaan pelitilannemaalia. SJK teki HIFK:n verkkoon yhden maalin, mutta se tuli kulmapotkusta. Kolmikko Markus Uusitalo, Sakari Mattila ja Hernández on ollut puolustuksessa täyttä rautaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Hyökkäyspäähän kaivataan vielä lisää tehoja, mutta muun muassa Jusif Ali on aloittanut kautensa loistavasti ja Juanan Entrena oli pirteä varsinkin SJK:ta vastaan kentälle tultuaan. Päävalmentaja Joaquín Gómez on tyytyväinen HIFK:n alkukauden otteisiin ja suuntaan johon joukkue on menossa huolimatta SJK -ottelun lopusta:

– Olemme tyytyväisiä alkukauteen, vaikka alkuviikosta olimme aluksi pettyneitä, kun meillä ei ollut kahden ottelun jälkeen kuutta sarjapistettä. Olemme kuitenkin hallinneet suurinta osaa otteluista ja meidän kuuluu olla itsevarmoja ja ylpeitä siitä, kuinka olemme nämä ensimmäiset ottelut pelanneet. Alku on kertonut sen, että olemme menossa joukkueena oikeaan suuntaan.

Tampereen Ilves on totuttu viime vuosina näkemään mukana Veikkausliigan mitalitaistelussa. Ennakkoon tämä kausi tuo siihen poikkeuksen, sillä joukkue on muuttunut täksi kaudeksi todella radikaalisti ja sen keski-ikä oli kauden alkaessa sarjan alhaisin. Joukkue on nyt tyhjentynyt nuorista tähdistään kun sekä Lauri Ala-Myllymäki ja Naatan Skyttä lähtivät ulkomaille. Lisäksi tärkeistä runkopelaajista lähtivät muun muassa Jair (HJK), Diego Tomas (KuPS) ja Mika Hilander (FC Haka). Ilveksen tämän kauden hankinnat koostuvat lähes yksinomaan parikymppisistä pelaajista, joilla on Veikkausliigakokemusta enemmän tai vähemmän. Päävalmentaja Jarkko Wiss on tunnettu kyvyistään työskennellä nuorten pelaajien kanssa ja se korostuu tällä kaudella entisestään. Ilveksen kauden ensimmäisen ottelun tulos oli positiivinen, kun se voitti AC Oulun vieraissa lukemin 0-2 kahdella Eetu Mömmön maalilla. Tiistaina kyyti oli kuitenkin kylmää kotona HJK:ta vastaan, sillä vieraat tekivät kaikki kolme maaliaan jo ottelun ensimmäiseen 30 minuuttiin. 

Viime kaudella HIFK ei onnistunut voittamaan Ilvestä kummassakaan keskinäisessä kohtaamisessa. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Ratinan Stadionilla elokuun alussa. Silloin loppulukemat olivat 2-2 ja HIFK:lta maalintekijöinä kyseisessä ottelussa kunnostautuivat Sakari Mattila ja Luís Henrique. Kauden lopussa joukkueet kohtasivat Bolt Arenalla ja silloin HIFK johti Sakari Tukiaisen maalilla aina 75. minuutille asti, kunnes Ala-Myllymäki rankaisi Tähtirintoja kahdella maalillaan. Gómez tietää Ilveksen vaarallisuuden myös tällä kaudella ja haluaa painottaa lauantaina joukkueelleen alkukaudesta tuttuja asioita:

– Ilves on aina vaikea vastustaja. Arvostan päävalmentaja Jarkko Wissiä, sillä hän saa aina rosteristaan parhaan tuloksen irti vuodesta toiseen. Meidän on joukkueena oltava energisempiä ja hallittava ottelua, sillä näillä keinoilla heille saadaan ottelu mahdollisimman vaikeaksi.

– Lauantaina keskitytään samoihin asioihin, joihin ollaan keskitytty koko alkukausi. Intensiivisyys, keskittyminen pelin sisällä ja kakkospallot ovat lauantaina tärkeitä. Meidän on löydettävä keinot Ilveksen taktiikkaa vastaan ja sitä kautta kontrolloida ottelua. Me ollaan 11 pelaajalla voitettu tähän mennessä kaikki ottelut. Meidän tulee pysyä poissa hankaluuksista ja oltava kurinalaisia. 

Jukka Halme ja Mosawer Ahadi vapautuvat Ilvestä vastaan pelikielloistaan ja ovat täten valmennusjohdon käytettävissä. Moshtagh “Mosa” Yaghoubi on lauantaina poissa kokoonpanosta SJK:ta vastaan saadun punaisen kortin vuoksi.

Ottelu Bolt Arenalla alkaa lauantaina klo 17.00 ja se pelataan vallitsevien rajoitusten salliman viiden henkilön yleisön edessä. Ottelu on nähtävissä totutusti Ruutu-palvelun kautta.

Katso päävalmentaja Gómezin koko haastattelu oheiselta videolta.