Skip to main content

7.5.2021 klo 18.30 SJK-HIFK, OmaSP Stadion Seinäjoki 1-1 (0-0)

Artikkelikuva: Mika Alavesa.

HIFK:n kauden toinen ottelu pelattiin perjantaina Seinäjoella SJK:ta vastaan. Ottelu oli debyytti päävalmentaja Joaquín Gómezille, joka vapautui Hakaa vastaan kärsitystä toimitsijakiellostaan. Gómez sai siis heti debyytissään vastaansa viime kauden joukkueensa ja kollegansa Jani Honkavaaran. Viime kaudella joukkueiden väliset kohtaamiset olivat täynnä tunnetta ja voitot menivät tasan 1-1. HIFK teki ottelun avauskokoonpanoonsa yhden muutoksen verrattuna FC Haka -otteluun. Keaton Isaksson oli perjantaina poissa kokoonpanosta ja tilalle avaukseen laitettiin Aatu Kujanpää. Kujanpää saapui täksi kaudeksi HIFK:hon juurikin SJK:sta ja lisäksi helsinkiläisten joukkueesta historiaa SJK:ssa löytyi avauskokoonpanon pelaajista Matej Hradeckyltä ja Moshtagh “Mosa” Yaghoubilta

Ottelu Seinäjoen ilta-auringossa alkoi hyvin varovaisesti, mutta mitä pidemmälle ensimmäisellä puoliajalla eteni, sitä paremmin HIFK sai siitä otteen. Alun tutkiskelun jälkeen HIFK sai Gómezin haluaman pallonhallinnan itselleen ja sai sitä kautta SJK:n epämukavuusalueelle. SJK:lla oli selviä vaikeuksia päästä alussa edes omalle hyökkäyskolmannekselle. Ennen ottelua Gómez painotti intensiivisyyttä ja aggressiivisuutta ja ne toteutuivat ensimmäisellä puoliajalla oikein mainiosti.

HIFK:lle tuli jobinpostia puolen tunnin kohdalla kun upeasti kautensa aloittanut ja tässäkin ottelussa aktiivisena ollut Jusif Ali joutui jättämään ottelun takareisivamman vuoksi kesken. HIFK:n hallinnasta huolimatta ottelun ensimmäiset laukaukset kohti maalia tulivat SJK:n toimesta puolen tunnin jälkeen, mutta Markus Uusitalo otti tilanteista kuitenkin helpot torjunnat. Kovinkaan vaarallisia paikkoja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja HIFK:n tempon mukaan edennyt ottelu siirtyi tauolle maalittomassa 0-0-tilanteessa.

Toiselle puoliajalle HIFK siirtyi tutumpaan kolmen topparin linjaan Hradeckyn pudottua ensimmäisen ottelun tapaan topparin tontille. Maalipaikoilla ei juhlittu myöskään toisella puoliajalla ja Jesse Öst sekä Markus Uusitalo saivat olla pitkät pätkät maaleillaan ilman töitä. Ottelussa alkoi kuitenkin tapahtua toden teolla vartti ennen loppua. HIFK oli perjantain ensimmäisen maalin tekijä erikoistilanteesta 75. minuutin kohdalla. Alin tilalle kentälle tullut espanjalainen Juanan Entrena antoi vasemmalla jalallaan sivuvapaapotkun, joka löysi kolumbialaisen Aldayr Hernándezin pään. Viime kaudella kaksi maalia tehnyt puolustaja on vahva erikoistilanteissa ja siitä osoitus nähtiin kyseisessä 0-1-johtomaalissa. Maalin yhteydessä helsinkiläisille tuli myös huonoja uutisia, kun Mosa sai epäselvästä tilanteesta itselleen toisen keltaisen kortin ja ulosajon.

Punainen kortti muutti ottelun kuvan täysin ja SJK alkoi painaa hyökkäyksiä järjestäen kohti HIFK:n maalia. Kotijoukkueen tasoitus tulikin muutama minuutti edellisestä. SJK sai kulmapotkun, joka löysi vaihdosta kentälle tulleen englantilaisen Jake Jervisin pään. Hyökkääjä pääsi puskemaan palloon niin läheltä, että Uusitalolla ei ollut mitään mahdollisuutta reagoida tilanteeseen.

Punainen kortti oli lopulta ottelussa iso käännekohta, jonka johdosta SJK sai ottelun lopussa kovan paineen HIFK:n boksiin. Maalivahti Uusitalon johdolla HIFK kuitenkin taisteli alivoimaisena ottelun 1-1 tasapeliin ja joukkue sai sitä myöten yhden pisteen kotiin viemisinä Seinäjoelta. Ottelusta jäi HIFK:lle ikävä sivumaku, sillä ennen punaista korttia sillä ei ollut mitään hätää SJK:ta vastaan. Ottelun jälkeisessä Ruudun haastattelussa joukkueensa kapteeninnauhaa myös tänään kantanut Sakari Mattila oli kuitenkin tyytyväinen alivoimaisena taisteltuun vieraspisteeseen:

– Kyllä yhteen vieraspisteeseen alivoimaisena pitää olla tyytyväinen. SJK on kuitenkin aina vaikea vastustaja vieraissa. 

– Taas tuli näissä kohtaamisissa punainen kortti. Tehtiin sitä kautta ottelu itsellemme vaikeammaksi. Tunteet olivat ottelussa korkealla itse kullakin ja se vei ehkä tänään voiton. Huomenna tämä tulos maistuu huomattavasti paremmalle. 

HIFK:n saldo on kahteen otteluun nyt yksi voitto ja yksi tasapeli. Tähtirintojen kausi jatkuu ensi viikon lauantaina Bolt Arenalla 15.5 klo 17.00, jolloin vastustajaksi Helsinkiin saapuu Tampereen Ilves. Ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelusta.

Maalit:
75′ 0-1 Aldayr Hernandez (Juanan Entrena)
79′ 1-1 Jake Jervis (Niko Markkula)

HIFK:n kokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
3 Sakari Mattila (C)
5 Pipe Saez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (33´ Juanan Entrena)
10 Mostagh Yaghoubi
11 Aatu Kujanpää
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernandez
44 Sakari Tukiainen
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa:
2 Selman El Baset
4 Hannu Patronen
14 Tiquinho
15 Jean-Claude Mabinda
16 Tino Palmasto
35 Calum Ward