Skip to main content

Vallitsevien rajoitusten mukaan enintään kuuden henkilön suuruiset yleisötapahtumat ovat tällä hetkellä sallittuja Uudenmaan alueella. HIFK on siksi päättänyt päästää viisi katsojaa Itäkatsomon puolelle lauantaina 15.5. pelattavaan Veikkausliigan otteluun Ilvestä vastaan. Otteluun pääsee viisi ensimmäistä kauden 2021 kausikortin ostanutta henkilöä. HIFK on ollut kyseisiin henkilöihin yhteydessä käytännön järjestelyistä.

– Halusimme olla vastuullisia ja varmistaa turvallisen tapahtuman siihen osallistuville katsojille. Siksi päätimme ottaa Itäkatsomoon viisi henkilöä, vaikka kuudelle olisi määräysten puolesta ollut tilaa. Rajoittamalla Itäkatsomon katsojamäärän viiteen varmistamme, että riittävät turvavälit katsojien välillä pysyvät läpi tapahtuman, kommentoi HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret.

Itäkatsomo on pituudeltaan yli sata metriä, joten jokainen katsoja pysyy yli 20 metrin verran erossa muista katsojista. Tästä syystä myös äänekäs kannustaminen ulkoilmassa voidaan sallia – se on jopa suotavaa!