Skip to main content

Enligt de rådande restriktionerna är det tillåtet att arrangera publikevenemang för högst sex personer i Nyland. Därför har HIFK beslutat att släppa in fem åskådare till Östra läktaren i matchen mot Ilves den 15.5. Det är de fem första som köpt årets säsongskort som blir insläppta på lördag. HIFK har tagit kontakt med de här personerna och gett dem mer info om de praktiska arrangemangen under matchen.

– Vi ville vara ansvarsfulla och på så sätt försäkra oss om ett säkert evenemang för alla åskådare på plats. Därför beslöt vi oss för att endast ta in fem människor till Östra läktaren, trots att det enligt bestämmelserna skulle vara möjligt att ta in sex personer. Genom att begränsa åskådarna på Östra läktaren till fem försäkrar vi oss om att ett tillräckligt stort säkerhetsavstånd mellan åskådarna kan upprätthållas under hela evenemanget, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.

Östra läktaren är över hundra meter lång, vilket innebär att varje åskådare kommer att vara på ett minst 20 meter långt avstånd från varandra. Därför är det också tillåtet att högljutt heja på laget – det är snarare väldigt önskvärt!