Skip to main content

Uusi voimisteluseura on syntyjä huhtikuulta, kun kolme helsinkiläistä voimisteluseuraa Alppilan Salamat, Voimisteluseura Kieppi ja Suomen Taitovoimisteluklubi päättivät yhdistymisestään. Näiden voimisteluseurojen yhdistymisessä syntyvän seuran uudeksi nimeksi tulee HIFK Gymnastics.

HIFK Gymnasticsin toiminta alkaa kesäkuussa voimistelijoiden, työntekijöiden ja toiminnan siirtyessä uuteen seuraan. Uudessa telinevoimisteluun erikoistuneessa seurassa on yli 2000 jäsentä. HIFK Gymnasticsista tulee yhdistymisen myötä suomalaisen voimistelun suunnannäyttäjä. HIFK Fotbollin urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström iloitsee uuden lajiseuran liittymisestä HIFK:n värien alle:

– Monipuolisuus ja monilajisuus ovat ne sanat, joilla kuvailisin lokakuussa 1897 perustettua HIFK:ta. HIFK Gymnasticsin mukaantulo vahvistaa entisestään laajaa HIFK:n lajiseurojen ryhmää ja sopii täydellisesti myös edellä mainittujen sanojen viestiin. Haluamme lämpimästi toivottaa uuden voimistelun suurseuran tervetulleeksi mukaan HIFK-perheeseen, hän sanoo.

HIFK Fotboll on jo aikaisemmin tehnyt yhteistyötä muiden HIFK-lajiseurojen kanssa. Tästä esimerkkinä on jääkiekkopuolen kanssa toteutettava Stadi Skulaa -projekti, jonka päätarkoitus on innostaa lapsia liikunnan pariin, tutustuttaa heidät HIFK-perheen eri lajeihin sekä samalla edistää lasten sosiaalisia taitoja. HIFK Gymnastics avaa nyt mahdollisuuden yhteistyölle myös uuden HIFK-lajiseuran kanssa:

– Me ollaan tehty HIFK:ssa tiivistä yhteistyötä varsinkin jääkiekon kanssa. Toivotaan, että voimistelupuolen kanssa tullaan tekemään yhtä tiivistä yhteistyötä, Lönnström sanoo.