Skip to main content

HIFK päätti toukokuun pelaamalla kauden kolmannen kotiottelunsa aurinkoisessa lauantaisäässä Bolt Arenalla. Vieraiksi saapui vajaan parin tunnin ajomatkan päästä FC Inter, jonka pistesarake ennen lauantai-iltapäivän kärkiottelua näytti lukemaa 12. Kahdeksan pistettä neljästä pelistä kerännyt kotijoukkue HIFK lähti puolestaan taistoon turkulaisjoukkuetta vastaan sarjataulukon sijalta kolme.

Pelin alku meni molempien osalta vielä tunnustelun merkeissä. Kotijoukkue pääsi pariin otteeseen kokeilemaan kentän pintaa nuolevia laukauksia: Jusif Alin vedon vierasjoukkueen puolustus onnistui peittämään, kun taas Jake Dunwoodyn yritys meni niukasti vasemmalta ohi. Myös HIFK-päädyssä nähtiin melko vaarallinen maalipaikka kulmatilanteen yhteydessä, mutta Markus Uusitalo onnistui nappaamaan Arttu Hoskosen puskun näppeihinsä.

20 minuutin jälkeen paikalla olleet kymmenen katsojaa saivat nähdä maalit molempiin päätyihin. Aldayr Hernándezia rikottiin boksin sisällä, ja pallo vietiin pilkulle. AC Oulu-vierasottelun tapaan pallon taakse asettui Moshtagh Yaghoubi, jonka veto meni varmasti ohi Henrik Moisanderin. Vieraat pääsivät kuitenkin kuittaamaan tilanteen heti seuraavasta hyökkäyksestä. Timo Furuholmin pitkä pallo vieri sekavasti pelanneen HIFK-puolustuksen läpi aina takatolpalle asti. Taiki Kagayama oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, eikä maaliviivalla puolustanut Sakari Mattila pystynyt estämään tasoitusmaalin syntyä.

FC Inter sai tärkeän johtomaalin juuri ennen tauon alkamista. Benjamin Källman pääsi ensin irti, mutta Uusitalo onnistui torjumaan maaliahneen hyökkääjän yrityksen. Jatkotilanteessa hän ei enää siihen pystynyt, sillä Lassi Järvenpää pääsi jälleen heikosti pelanneen HIFK-pelaajiston keskeltä syöttämään Kagayamalle, joka viimeisteli illan toisen osumansa. Tauolle mentiin turkulaisten yhden maalin johtoasemassa.

HIFK:n valmennusjohto päätti suorittaa kaksi pelaajavaihtoa tauolla. Jani Bäckman ja Matej Hradecký tulivat vaihtoon, ja heidän paikat ottivat Aatu Kujanpää ja Jukka Halme. Tänään 36 vuotta täyttänyt Halme sai sen myötä myös lisää aihetta juhlaan, sillä hän sai samalla täyteen sata pelattua ottelua Veikkausliigassa. HIFK onnittelee Jugia niin synttäreiden kuin sadan pelatun Veikkausliigamatsin osalta!

HIFK haki toisen puoliajan aikana tasoitusta, ja suoritti selvästi hyökkäävämpiä pelaajavaihtoja ottelun loppupuolella. Viimeisellä kympillä Aldayr Hernández vaihdettiin pois puolustuslinjasta, ja hänen tilalleen tuli ensimmäistä kertaa HIFK-paidassa Veikkausliigassa Mosawer Ahadi. Tällä kertaa hyökkäävät vaihdot eivät tuottaneet toivottua tulosta, vaan turkulaiset pääsivät rokottamaan loppulukemiksi 1-4. Ensin Källman laukoi pallon ohi Uusitalon ottelun 88. peliminuutilla, ja pari minuuttia myöhemmin pallo ylitti vielä neljännen kerran HIFK:n maaliviivan. Turkulaisten neljäs osuma merkittiin argentiinalaispeluri Pibelle, vaikka näytti vahvasti siltä, että oikealta laidalta lähtenyt keskitys meni HIFK:n Pipe Sáezin kautta maaliin.

Tappio oli HIFK:lle tämän kauden ensimmäinen. Seuraavaksi joukkue on tositoimissa torstaina 10. kesäkuuta Kotkassa sarjanousija KTP:ta vastaan.

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómezin kommentit ottelun jälkeen:

– Vaikka se kuulostaakin vähän tyhmältä 1-4-tappion jälkeen, olimme mielestäni loistavia tänään. Se kuulostaa kummalliselta, mutta se on totuus. Minun käy sääliksi meidän pelaajia, kun emme saaneet enemmän mukaamme tästä ottelusta. Niin voi kuitenkin käydä, kun vastassa on yksi tämän maan parhaimmista joukkueista.

Pystyimme luomaan maalipaikkoja ja aiheuttamaan heille ongelmia, mutta sitten teimme myös tyhmiä virheitä. Olen kuitenkin erittäin ylpeä jätkistä. Nyt meidän täytyy miettiä, miten vältämme näitä virheitä jatkossa. Lopussa halusimme tehdä kaikkemme, jotta voittaisimme ottelun. Otimme riskin ja olimme rohkeita, ja tällä kertaa se ei toteutunut. Mutta meidän tulisi aina olla rohkeita.

Maalit:
24’ 1-0 Moshtagh Yaghoubi (rp)
25’ 1-1 Taiki Kagayama
44’ 1-2 Taiki Kagayama
88’ 1-3 Benjamin Källman
90+2’ 1-4 Pibe

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
3 Sakari Mattila
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (72’ 9 Juanan Entrena)
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (C) (46’ 11 Aatu Kujanpää)
22 Matej Hradecký (46’ 8 Jukka Halme)
23 Aldayr Hernández (83’ 70 Mosawer Ahadi)
31 Keaton Isaksson (72’ 99 Jeremiah Streng)
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa: 16 Tino Palmasto, 35 Calum Ward.