Skip to main content

3.4.2021 klo 17.00 HIFK – HJK 0-3 (0-0)

Suomen Cupin puolivälieräottelu HIFK:n ja HJK:n välillä pelattiin pääsiäisviikonlopun keskellä Jätkäsaaren hallissa. HJK selvisi suoraan puolivälieriin voitettuaan alkulohkonsa, kun taas HIFK lohkokakkosen ominaisuudessa avasi jatkopelit kukistamalla Rovaniemen Palloseuran neljännesvälierässä. Kerrasta poikki-asetelman hengessä pääsiäisaaton kamppailun ennakkoasetelmat olivat varsin selkeät: voitolla tie jatkuu neljän parhaan joukkoon, tappiolla katseet puolestaan siirtyvät Veikkausliigakauteen valmistautumiseen.

HJK aloitti kamppailun väkevästi. Eilen joukkueeseen liittynyt Janne Saksela sekä viidennen kautensa sinivalkoisissa aloittava Atom pääsivät molemmat laukomaan painavasti jo alkuminuuteilla. Markus Uusitalo ei vielä tässä vaiheessa joutunut torjuntatöihin, sillä molemmat paikallisvastustajan yritykset viuhuivat maalikehikosta ohi.

HIFK:n tekopaikat olivat harvassa ensimmäisen puoliajan aikana. Vartin kohdalla nähtiin niistä ensimmäinen, kun punapaitainen kotijoukkue pääsi viemään pallon kulmalipulle. Moshtagh Yaghoubi keskitti ja Tino Palmasto oli päällään ensimmäisenä pallossa. Puskussa ei kuitenkaan ollut tarpeeksi voimaa, ja HJK:n Hugo Keto nappasi pelivälineen käsiinsä.

Kokenut HIFK-pelaaja Jani Bäckman sai kaksi hyvää tilaisuutta avausmaalin iskemiseen ensimmäisen puoliajan aikana. ”Bärin” ensimmäinen tilanne avautui HJK-puolustuksen virheestä, mutta 33-vuotiaan laukaus meni ohi maalin. Toinen paikka kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä oli ensimmäistäkin parempi Macario Hing-Gloverin keskitettyä boksiin aivan päätyrajan tuntumasta. HIFK:n harmiksi Bäckman ei päässyt tässäkään tilanteessa ohittamaan Ketoa.

HJK:n hienoisessa hallinnassa ollut ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan tasapeliin.

Toinen puoliaika alkoi HIFK:n osalta erittäin haastavalla tavalla. HJK pääsi heti ottelussa kuskin päälle, kun Miro Tenho kaatui helpon näköisesti Hannu Patrosen käsittelyssä. Päätuomari Mohammad Al-Emara vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun, ja kärjessä pelannut Roope Riski laukoi pilkulta pallon maaliin ohi Uusitalon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin HIFK:n taivaan ylle ilmaantui lisää tummia pilviä. Päätuomari teki kovan ratkaisun ja ajoi toisen puoliajan alussa kentälle vaihdetun Jukka Halmeen suoralla punaisella kortilla suihkun puolelle. Halmeen kyynärpää osui kamppailutilanteessa Lucas Lingmania niskaan.

Ihmetystä herättänyt ulosajo osoittautui lopulta ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevaksi. Saksela vei vieraat kahden maalin karkumatkalle lauottuaan pallon maalin vasempaan alanurkkaan, ja pari minuuttia myöhemmin Filip Valencic niittasi lopputulokseksi 0-3.

HIFK:n taival Suomen Cupissa tällä kaudella päättyy siis puolivälieriin. Joukkue siirtää seuraavaksi katseet kohti sen ensimmäistä Veikkausliigaottelua toukokuussa. Viikon päästä lauantaina HIFK pelaa harjoitusottelun Turun Palloseuraa vastaan.

Katso päävalmentaja Joaquín Gómezin kommentit ottelusta sekä videokooste pelistä tämän artikkelin alta.

Maalit:
50’ 0-1 Roope Riski (rangaistuspotku)
66’ 0-2 Janne Saksela
68’ 0-3 Filip Valencic

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
2 Aldayr Hernández
4 Hannu Patronen (C)
5 Pipe Sáez
7 Moshtagh Yaghoubi
15 Jusif Ali
16 Tino Palmasto (46’ 8 Jukka Halme, 59’ ulosajo)
17 Jani Bäckman (63’ 18 Jeremiah Streng)
21 Macario Hing-Glover
22 Matej Hradecky (73′ 13 Jake Dunwoody)
34 Sakari Tukiainen (73′ 20 Mosawer Ahadi)

Vaihtopelaajat: 9 Juanan Entrena, 26 Aatu Kujanpää, 30 Calum Ward (mv).