Skip to main content

17.4 klo 15.00 IF Gnistan – HIFK 0-1 (0-1)

HIFK kohtasi aurinkoisena lauantai-iltapäivänä Ykkösen putoamiskamppailussa viime kaudella olleen helsinkiläisen IF Gnistanin harjoitusottelussa Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Suomen Cupissa puolivälieriin HIFK:n tapaan edennyt Gnistan oli otteluun tultaessa hävinnyt edellisen harjoitusottelunsa Honka Akatemialle luvuin 0-3. HIFK:lla on Suomen Cupin jälkeen alla viime viikonlopun 0-1-voitto harjoitusottelusta TPS:ää vastaan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 17. peliminuutilla. HIFK sai riiston keskialueella ja tähtirintoihin täksi kaudeksi saapunut pohjois-irlantilainen Jake Dunwoody antoi hienon pystypallon alkulämpöjen jälkeen Sakari Tukiaisen tilalle kärkeen laitetulle Jeremiah Strengille, joka viimeisteli maalipaikastaan pallon tyylikkäästi maalin oikeaan alakulmaan. HIFK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi. Punapaidat hallitsivat palloa suurimman osan ajasta ja keskikentän rakentelulla he pääsivät useille hyville vetopaikoille. HIFK:n puolustus piti Gnistanin pois pahimmilta paikoilta ja näin tauolle mentiin helsinkiläisten 0-1-vierasjohdossa.

Toinen puoliaika eteni ensimmäisen tapaan selkeässä HIFK:n hallinnassa. Pallo liikkui keskikentällä ajoittain todella upeasti, mutta laukaukset viuhuivat ohi maalin. HIFK puolusti kurinalaisesti ja Gnistanilla oli ajoittain jopa vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskolta. Punapaitojen pallonhallinnasta huolimatta lisää maaleja ei nähty ja HIFK voitti viimeisen harjoitusottelunsa lukemin 0-1.

Kaksi peräkkäistä voittoa ja nollapeliä toimivat erinomaisena kenraalina kohti alkavaa Veikkausliigakautta. HIFK aloittaa kautensa maanantaina 3.5 kello 18.30, jolloin vastaan Bolt Arenalle saapuu Valkeakosken Haka.

Teksti: Henri Niemelä.

Maalit:
17’ 0-1 Jeremiah Streng

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
6 Jake Dunwoody (65’ 11 Aatu Kujanpää)
10 Moshtagh Yaghoubi
16 Tino Palmasto
17 Jani Bäckman (C) (46’ 7 Jusif Ali)
22 Matej Hradecky (74’ 8 Jukka Halme)
23 Aldayr Hernández (46’ 4 Hannu Patronen)
31 Keaton Isaksson (65’ 9 Juanan Entrena)
70 Mosawer Ahadi (65’ 5 Pipe Sáez)
88 Macario Hing-Glover (74’ 15 Jean-Claude Mabinda)
99 Jeremiah Streng (79’ 14 Erikson Carlos)

Vaihdossa: 35 Calum Ward (mv).

Oheisella videolla näet koosteen ottelusta.