Skip to main content

17.4 klo 15.00 IF Gnistan – HIFK 0-1 (0-1)

HIFK spelade denna soliga söndagseftermiddag sin sista träningsmatch innan säsongsstarten. I matchen mötte man Helsingforslaget IF Gnistan, som ifjol klarade av att hålla kvar sin serieplats i Ettan. Både Gnistan och HIFK tog sig ända fram till kvartsfinalskedet i Finska Cupen. Efter det har båda lagen hunnit spela träningsmatcher: Gnistan förlorade mot Honka Akatemia med 0-3 senaste helg, medan HIFK i sin tur vann med 0-1 över TPS i Åbo.

Matchens första mål såg dagens ljus i matchminut 17. HIFK tog över bollen på mittfältet och spelade genom Jake Dunwoody upp bollen mot Jeremiah Streng, som förvaltade chansen och förde upp HIFK i ledning med ett snyggt skott i nedre högra hörnet. Det var helt klart HIFK som höll i taktpinnen under matchens första halva. Man höll i bollen under största delen av matchen, byggde upp spelet på mittfältet och klarade på det sättet av att skapa många bra skottchanser. HIFK:s försvar lyckades hålla Gnistan borta från farligare målchanser och därmed blev det pausvila med siffrorna 0-1.

Precis den första hade HIFK även kontroll över den andra halvleken. Bollen rullade stundvis läckert på mittfältet, men skotten gick förbi målet. HIFK försvarade disciplinerat och Gnistan hade upprepade svårigheter med att komma bort från den egna planhalvan. Trots dominansen blev det inga fler mål i matchen och därmed fick HIFK med sig en 0-1-bortaseger från sin sista träningsmatch innan säsongsstarten.

Två raka segrar utan baklängesmål ger HIFK goda förutsättningar inför Veikkausliigasäsongen, som för HIFK:s del inleds med hemmamatch måndagen den 3.5. kl. 18.30. Då gästar FC Haka Bolt Arena.

Mål:
17’ 0-1 Jeremiah Streng

HIFK:s startelva:
1 Markus Uusitalo (mv)
6 Jake Dunwoody (65’ 11 Aatu Kujanpää)
10 Moshtagh Yaghoubi
16 Tino Palmasto
17 Jani Bäckman (C) (46’ 7 Jusif Ali)
22 Matej Hradecky (74’ 8 Jukka Halme)
23 Aldayr Hernández (46’ 4 Hannu Patronen)
31 Keaton Isaksson (65’ 9 Juanan Entrena)
70 Mosawer Ahadi (65’ 5 Pipe Sáez)
88 Macario Hing-Glover (74’ 15 Jean-Claude Mabinda)
99 Jeremiah Streng (79’ 14 Erikson Carlos)

Avbytare: 35 Calum Ward (mv).

Här nedan kan du se ett sammandrag av matchen. Bildmaterial: IF Gnistan.