Skip to main content

10.4.2021 klo 15.30 TPS – HIFK 0-1 (0-0)

HIFK kohtasi lauantai-iltapäivänä Ykköseen viime syksynä pudonneen Turun Palloseuran harjoitusottelussa Turun LähiTapiola Areenalla. TPS oli edellisviikolla voittanut harjoituspelissä FC Hakan, kun taas HIFK tuli otteluun tappio allaan Suomen Cupin puolivälierästä HJK:ta vastaan pääsiäisviikonloppuna.

Päävalmentaja Joaquín Gómez kertoi jo TPS-ottelun ennakkohaastattelussa, että Turussa nähtäisiin jonkin verran variaatiota Cupin otteluista tuttuun kokoonpanoon, ja näin myös kävi. Calum Ward, Juanan Entrena, Jeremiah Streng ja Jean-Claude Mabinda olivat ensimmäistä kertaa avauksessa. Puolustaja Selman El Baset oli ensimmäistä kertaa HIFK:n ottelupäivän kokoonpanossa, ja hänen lisäkseen vaihtopenkillä nähtiin myös pitkästä loukkaantumisestaan toipunut Erikson Carlos.

Ensimmäinen puoliaika ei kartuttanut kummankaan joukkueen maalitiliä. Pelin kuva eteni pitkälti saman kaavan mukaan: HIFK piti palloa, kun taas TPS puolusti ja pyrki vastahyökkäyksiin. HIFK joutui heti ottelun alussa ottamaan Pipe Sáezin vaihtoon, minkä jälkeen Mosawer Ahadi tuli vasemman laitapuolustajan pelipaikalle.

Ottelun ainoa maali nähtiin reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. TPS:n Rasmus Holma rikkoi boksin sisällä punaisen kortin arvoisesti, ja HIFK:lle vihellettiin rangaistuspotku. Moshtagh Yaghoubi ampui pallon pilkulta TPS-maalin vasempaan alakulmaan. Erikoista oli, että myös Juhani Pikkarainen TPS:n joukkueesta ajettiin kyseisen tilanteen jälkimainingeissa ottelusta ulos.

HIFK:n paidassa nähtiin toisella puoliajalla muutama ensiesiintyminen tämän kauden osalta. Aatu Kujanpää tuli kentälle heti tauon jälkeen Jukka Halmeen tilalle, ja loppuhetkillä HIFK-kannattajat saivat pitkän odotuksen jälkeen jälleen nähdä Erikson Carlosin tositoimissa HIFK-paidassa. 90 minuutin kohdalla kentälle tullut brasilialainen pelasi edellisen ottelunsa juuri Turun Palloseuraa vastaan elokuussa 2020.

HIFK pelaa seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina 17.4. klo 15.00. Silloin joukkue kohtaa Ykkösessä pelaavan IF Gnistanin yleisöltä suljetulla Oulunkylän Mustapekka Areenalla.

Maalit:
78′ 0-1 Moshtagh Yaghoubi (rp)

HIFK:n kokoonpano:
4 Hannu Patronen (C) (noin 70’ 16 Tino Palmasto)
5 Pipe Sáez (noin 10’ 70 Mosawer Ahadi)
7 Jusif Ali (noin 60’ 44 Sakari Tukiainen)
8 Jukka Halme (46’ 11 Aatu Kujanpää)
9 Juanan Entrena (noin 75’ 6 Jake Dunwoody)
10 Moshtagh Yaghoubi
15 Jean-Claude Mabinda (noin 60’ 88 Macario Hing-Glover)
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernández
35 Calum Ward (mv)
99 Jeremiah Streng (noin 90’ 14 Erikson Carlos)

Vaihdossa: 2 Selman El Baset, 25 Martti Puolakainen (mv).

Alla kooste ottelusta. Kuvamateriaali: Turun Sanomat.