Skip to main content

10.4.2021 kl. 15.30 TPS – HIFK 0-1 (0-0)

HIFK mötte division 1-laget TPS i en träningsmatch på LähiTapiola Areena i Åbo denna lördagseftermiddag. TPS hade en seger över FC Haka från förra veckan med sig i bagaget, medan HIFK:s senaste match slutade i förlust i Finska Cupens kvartsfinaler mot HJK under påsken.

HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez berättade redan i sin intervju från igår att en del variation var att vänta till öppningselvan, och så blev det också. Calum WardJuanan EntrenaJeremiah Streng och Jean-Claude Mabinda var för första gången med i startelvan. Med på bänken fanns försvararen Selman El Baset och dessutom också Erikson Carlos, som nu har återhämtat sig från en långvarig skada.

Det blev inga mål i matchen under den första halvleken. Matchbilden såg väldigt lika ut: HIFK höll i bollen, medan TPS försvarade och försökte sig på kontringar. HIFK tvingades redan i början av matchen byta ut Pipe Sáez, som ersattes av Mosawer Ahadi på positionen som vänster ytterback.

Matchens enda mål såg dagens ljus drygt tio minuter innan den ordinarie speltidens slut. TPS-spelaren Rasmus Holma fick rött kort efter en duell innanför straffområdet, vilket ledde till straffspark för HIFK. Moshtagh Yaghoubi förvaltade straffen och sköt in bollen i TPS-målets vänstra hörn. Även Juhani Pikkarainen från TPS blev utkörd i sviterna av samma situation.

Under matchens andra halva fick några HIFK-spelare sina första minuter på plan för denna säsong. Aatu Kujanpää kom in direkt efter paus istället för Jukka Halme, och i slutminuterna fick HIFK-supportrarna för första gången på länge se Erikson Carlos spela igen. Brassen, som byttes in vid 90 minuter, spelade sin senaste fotbollsmatch just mot TPS i augusti 2020.

HIFK:s följande träningsmatch spelas lördagen den 17.4. kl. 15.00. Då är det division 1-laget Gnistan som står för motståndet på Mustapekka Areena i Åggelby. Matchen spelas utan publik.

Mål:
78′ 0-1 Moshtagh Yaghoubi (straffspark)

HIFK:s laguppställning:
4 Hannu Patronen (C) (ca 70’ 16 Tino Palmasto)
5 Pipe Sáez (ca 10’ 70 Mosawer Ahadi)
7 Jusif Ali (ca 60’ 44 Sakari Tukiainen)
8 Jukka Halme (46’ 11 Aatu Kujanpää)
9 Juanan Entrena (ca 75’ 6 Jake Dunwoody)
10 Moshtagh Yaghoubi
15 Jean-Claude Mabinda (ca 60’ 88 Macario Hing-Glover)
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernández
35 Calum Ward (mv)
99 Jeremiah Streng (ca 90’ 14 Erikson Carlos)

Avbytare: 2 Selman El Baset, 25 Martti Puolakainen (mv).

Här nedan ser du ett sammandrag av matchen. Bildmaterial: Turun Sanomat.