Skip to main content

28.3.2021 Rovaniemen keskuskenttä: RoPS – HIFK 0-1 (0-0)

HIFK matkusti Rovaniemelle Suomen Cupin neljännesvälieräottelua varten maaliskuun viimeisenä sunnuntaina. Kamppailu Rovaniemen Palloseuraa vastaan päästiin lopulta pelaamaan kaksi viikkoa suunniteltua myöhemmin, sillä HIFK:ssa kuun puolenvälin tienoilla ilmennyt koronatapaus asetti suuren osan edustusjoukkueesta karanteeniin. RoPS:n ja HIFK:n välisen neljännesvälieräottelun voittaja etenisi puolivälieriin HJK:ta vastaan.

Punapaitainen vierasjoukkue HIFK otti ennakko-odotusten mukaisesti pallonhallinnan itselleen Ykköseen viime syksynä pudonnutta rovaniemeläisjoukkuetta vastaan. Tähtirinnat saivat ottelun alkupuolella neljä kulmapotkua, joista jokaisen antoi Moshtagh Yaghoubi. Neljäs niistä oli selvästi vaarallisin. Kotijoukkueen maalissa pelannut Miikka Mujunen lähti nyrkkeilemään Mosan keskitystä kulmalipulta, muttei onnistunut siinä. Lopulta rovaniemeläispuolustus selvitti tilanteen ilman takaiskua. Kotijoukkuekin sai yhden hyvän paikan ensimmäisen kympin aikana. Veka Pyyny pääsi läpi pitkän pystysyötön jälkeen, mutta 21-vuotias pelaaja laukoi pallon vasemmalta ohi Markus Uusitalon vartioiman HIFK-maalin.

Reilun puolen tunnin kohdalla HIFK sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Pallon taakse menivät Yaghoubi ja Pipe Sáez, ja monet HIFK:n otteluita seuranneet odottivat varmasti 26-vuotiasta keskikenttäpelaajaa erikoistilanteen laukojaksi. Sen sijaan pallon taakse meni Sáez, jonka veto ei mennyt suurella marginaalilla RoPS-maalista ohi.

Ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka tuli kotijoukkueelle noin minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä. Jussi Niska eteni pallon kanssa syvälle HIFK-päätyyn ja syötti keskelle. Boksin keskellä odotti Pyyny, joka antoi palaa. Varmalta maalipaikalta näyttänyt tilanne ei sitä kuitenkaan ollut, sillä Uusitalo esitti todellisen huippupelastuksen saatuaan kätensä pallon ja tyhjän maalin väliin.

Maalittoman ja vähäpaikkaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Joaquín Gómez teki kaksi pelaajavaihtoa tauon aikana. Keaton Isaksson ja Jake Dunwoody jäivät vaihtopenkille pelaajien palattua kentälle tauon päätteeksi, ja heidän tilalleen tulivat Jani Bäckman sekä joukkueen tuorein vahvistus Matej Hradecky.

64 minuutin kohdalla lohkovaiheen aikana sivussa kokoonpanosta ollut Hannu Patronen tuli kolmen pelaajan puolustuslinjassa tänään pelanneen Jukka Halmeen tilalle. HIFK sai heti vaihdon jälkeen luotua vaarallisen tilanteen hyökkäyspäädyssä. Macario Hing-Glover keskitti laidasta kohti Jusif Alia, ja lopulta pallo meni sinipaitojen Jonathan Vervoortin kautta vaarallisesti kohti maalia. Tällä kertaa puolestaan kotijoukkueen Mujunen esitti huippupelastuksen ja liimasi pallon hyppysiinsä.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua RoPS:n kapteeni Nino Roffelsen taklasi Sáezia varoituksen arvoisesti. Kyseessä oli Roffelsenin ottelun toinen keltainen kortti, ja näin HIFK pääsi pelaamaan ottelun viimeiset kympit yhden pelaajan ylivoimalla.

Varsinainen peliaika näytti jo päättyvän maalittomaan tasapeliin, mutta juuri ennen lisäajalle siirtymistä HIFK:n painostus tuotti tulosta. Aldayr Hernández keskitti vasemmalta boksiin, jossa Bäckman jatkoi pallon kohti 75 minuutin kohdalla vaihdosta tullutta Juanan Entrenaa. Espanjalainen viimeisteli ensimmäisen maalinsa HIFK-paidassa ja varmisti tällä osumallaan HIFK:n etenemisen puolivälieriin HJK:ta vastaan. Kyseessä on HIFK:n ensimmäinen puolivälieräpaikka Suomen Cupissa sitten kevään 2015.

– Pakko nostaa hattua RoPS:n pojille, he pistivät pelin aika tiukaksi. Tehtiin peli vähän vaikeaksi meille, tuossa olisi kyllä ollut paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Meillä on tosi hyvä rinki tänä vuonna ja ratkaisijoita laajalla rintamalla. Tänäänkin ratkaisija tuli penkiltä, Yaghoubi sanoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

HIFK:n ja HJK:n välisen Suomen Cupin puolivälieräottelun peliajankohta selviää alkuviikosta.

Maalit:
89’ 0-1 Juanan Entrena

Tarkemmat ottelutilastot löydät Palloliiton sivuilta.

Ottelun huippuhetket näet Ruudun koosteesta.

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
2 Aldayr Hernández
5 Pipe Sáez
7 Moshtagh Yaghoubi
8 Jukka Halme (C) (64’ 4 Hannu Patronen)
10 Keaton Isaksson (46’ 17 Jani Bäckman)
13 Jake Dunwoody (46’ 22 Matej Hradecky)
15 Jusif Ali (75’ 9 Juanan Entrena)
16 Tino Palmasto
21 Macario Hing-Glover
34 Sakari Tukiainen (83’ 18 Jeremiah Streng)

Vaihtopelaajat: 26 Aatu Kujanpää, 30 Calum Ward (mv).