Skip to main content

HIFK har kommit överens om spelarkontrakt med Riku SelanderTino PalmastoMosawer Ahadi och Pasi Forsman. Alla fyra har redan tränat med laget i några veckor.

26-åriga Riku Selander är en bekant spelare för HIFK-publiken, eftersom han nu inleder sin tredje säsong i föreningen. Han har sedan flytten till HIFK för två år sedan huvudsakligen spelat som höger ytterback. Selander har spelat totalt 49 matcher (Veikkausliiga och Finska Cupen) i HIFK-skjortan.

Mittbacken Tino Palmasto har precis som Selander hört till HIFK:s lag sedan säsongen 2019. Den 22-åriga spelaren har medverkat i fyra Veikkausliigamatcher för HIFK. Han gjorde mål i sin första Veikkausliigamatch mot VPS i maj 2019. Palmasto har också fått speltid i lägre divisioner under de två senaste säsongerna: 2019 spelade han 14 matcher för MYPA i Ettan och 2020 blev det fem matcher i Tvåan för GrIFK.

Mosawer ”Mosku” Ahadi är en 20-årig ytter med rötter i Afghanistan. Han debuterade i serier för vuxna redan 2017 och har representerat bl.a. PK Keski-Uusimaa, JäPS och FC Espoo i Tvåan samt Ekenäs IF i Ettan. Dessutom har Ahadi varit på planen i en Veikkausliigamatch för FC Honka sommaren 2018 samt figurerat i Finlands juniorlandslag.

Pasi Forsman, som ansluter sig till laget från EIF, har spelat för HIFK redan tidigare: han var nämligen med i föreningens reservlag som 2018 spelade i Tvåan. Dessutom har Forsman också en bakgrund i HIFK:s juniororganisation. Under två säsonger i EIF har det blivit sammanlagt 34 matcher och ett mål i Ettan.

HIFK har nu sammanlagt 24 spelarkontrakt och inleder Finska Cupen imorgon med följande laguppställning:

Målvakter:
Markus Uusitalo
Calum Ward
Martti Puolakainen

Försvarare:
Selman El Baset
Pasi Forsman
Aldayr Hernández
Macario Hing-Glover
Jean-Claude Mabinda
Tino Palmasto
Hannu Patronen
Pipe Sáez
Riku Selander

Mittfältare:
Jani Bäckman
Jake Dunwoody
Jukka Halme
Keaton Isaksson
Sakari Mattila
Moshtagh Yaghoubi

Forwards:
Mosawer Ahadi
Jusif Ali
Erikson Carlos
Juanan Entrena
Jeremiah Streng
Sakari Tukiainen