Skip to main content

13.2.2021 klo 13.45 HJK-HIFK, Talin halli

Viime lauantaina käynnistynyt Suomen Cup saa HIFK:n osalta jatkoa huomenna tämän kauden ensimmäisen paikallisottelun merkeissä. HJK isännöi Tähtirintoja Talin hallissa klo 13.45 alkavassa ottelussa. Koronarajoitusten takia ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta peliä voi seurata suorana Ruutu-palvelun kautta.

HIFK:n kilpailullisen kauden aloitus avasi samalla joukkueen voittotilin, sillä täydet kolme pistettä tarttuivat mukaan matkaan vierasottelusta KTP:ta vastaan. Espanjalaispuolustaja Felipe ”Pipe” Sáezin 0-1-maali ottelun 15. peliminuutilla jäi lopulta ottelun ainoaksi. HIFK:n kokoonpanossa nähtiin viime kausien luottopelaajien ohella myös runsaasti uusia kasvoja. Oikean laitapuolustajan paikalla pelannut Macario Hing-Glover kuuluu tavallaan molempiin edellä mainittuihin kategorioihin, sillä kaudella 2019 HIFK:hon siirtyneen amerikkalaisen edellisestä kilpailullisesta ottelusta HIFK:n paidassa oli ehtinyt kulua peräti 343 päivää.

– On tuntunut hyvältä olla taas täällä Helsingissä joukkueen mukana. Pääsimme viime viikolla aloittamaan kauden tärkeällä ensimmäisellä voitolla, joten kausi lähti hienosti käyntiin, Hing-Glover sanoo.

Poissaolon syynä on pitkäaikainen loukkaantuminen, jonka takia Hing-Glover vietti koko kesän kotimaassaan Yhdysvalloissa. Lokakuussa pelikunnon lähestyessä puolustaja palasi Helsinkiin ja harjoitteli loppusyksyn HIFK:n joukkueen mukana.

– Viime vuosi meni oikeastaan kokonaan kuntoutusprosessin parissa. Se oli päivittäin läsnä arkielämässäni ja kävin esimerkiksi joka päivä kaksi kertaa salilla treenaamassa. Oli tietenkin kivaa olla kotona, mutta kyllä nyt tuntuu upealta olla taas joukkueen mukana pitkän viime vuoden jälkeen.

– Kyllähän se (sivussa oleminen) hankalalta tuntuu, kun näkee seuran ja joukkuekavereiden somepäivityksiä peleistä eikä itse pääse olemaan mukana päivittäisessä arjessa. Jopa jalkapallon katsominen tuntui raskaalta. Toisaalta nämä tunteet luovat uutta motivaatiota työntekoon, jotta voi tulla takaisin entistä vahvempana loukkaantumisen jälkeen, Hing-Glover kertoo.

Hing-Gloverin ja HIFK:n välinen sopimus oli alun perin voimassa kauden 2021 loppuun asti, mutta pelaajan palattua pelikuntoon sopimukseen lisättiin optio kaudesta 2022. Hän kuuluu niihin pelaajiin, jotka tuovat joukkueeseen tärkeää jatkuvuutta edellisvuosilta.

– Rakastan tätä kaupunkia, tätä joukkuetta ja sen upeita kannattajia. Meillä on hyvä porukka kasassa tällekin vuodelle ja uusi päävalmentaja on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Täällä on hyvä olla ja haluan pelata HIFK:ssa jatkossakin.

Talin hallin huomisessa kohtaamisessa HIFK saa vastaansa sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuvan HJK:n. Paikallisvastustaja pelasi Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella tasapelin FC Lahtea vastaan viime lauantaina. Toni Koskelan valmentama HJK tulee otteluun ilman Daniel O’Shaughnessya, joka on pelikiellossa saatuaan punaisen kortin Lahti-ottelun loppuminuuteilla.

HIFK:n kokoonpanoon ei ole odotettavissa suurempia muutoksia edelliskierrokseen verrattuna. Toppari Hannu Patronen on sivussa ainakin lohkovaiheen peleistä, mutta tulee huomenna olemaan penkin takana valmennustiimin mukana.

Avauskierroksen tulokset merkitsevät sitä, että HIFK lähtee huomiseen derbyyn lohkon ykkössijalta kahden pisteen erolla HJK:hon. Derby joudutaan tällä kertaa pelaamaan ilman yleisöä, mutta Hing-Gloverin mukaan HJK-kohtaamista odotetaan joukkueessa siitäkin huolimatta yhtä paljon kuin aina muutenkin.

– Derbyt ovat aina isoja ja kovia matseja, joita koko joukkue odottaa suurella innolla. Tulemme lähtemään liikkeelle samalla taistelutahdolla kuin aina ennenkin, vaikka ottelun puitteet tällä kertaa ovat erilaiset. Haluamme pelata vahvan ottelun ja sitä kautta jatkaa viime viikolla alkanutta hyvää lähtöä kauteen.