Skip to main content

6.2.2021 KTP-HIFK 0-1 (0-1)

HIFK avasi kilpailullisen kautensa tänään Kotkassa Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa. Vierasottelu pelattiin kylmissä pakkasolosuhteissa yleisöltä suljetulla Arto Tolsa Areenalla.

Punapaitainen vierasjoukkue ei kuitenkaan antanut sääolosuhteiden haitata, vaan otti pallonhallinnan kautta komennon pelistä. Toppari Aldayr Hernández pääsi kulmapotkutilanteessa kokeilemaan KTP-vahti Anton Lepolan vireystilaa ja sai puskullaan luotua vaarallisen tilanteen. Tässä vaiheessa kotijoukkueen maalivahti pystyi vielä pitämään maalinsa puhtaana.

Viitisen minuuttia myöhemmin HIFK:n hallinta tuotti tulosta. Pirteästi esiintynyt Jusif Ali prässäsi ja Lepola menetti pallon HIFK:lle. Pallo meni Keaton Isakssonin kautta Pipe Sáezille, joka maalin oikeaan ylänurkkaan suuntautuneella vedollaan vei HIFK:n yhden maalin karkumatkalle.

KTP ei ollut kovinkaan lähellä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla ja HIFK pääsi näin oikeutetusti yhden maalin johdossa tauolle.

Kotijoukkue sai mahdollisuuden tasoitukseen kymmenen minuuttia tauon päättymisen jälkeen kahden erikoistilanteen kautta. HIFK:n maalissa pelannut Markus Uusitalo torjui KTP:n vapaapotkun päätyrajan yli ja pallo vietiin kulmalipulle. Kulmatilanteesta puskemaan pääsi kotijoukkueen Matias Paavola, mutta pallo meni vasemmalta ohi eikä pelin lukemiin tullut muutoksia.

Kuudenkymmenen minuutin jälkeen HIFK suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun keskiviikkona jatkosopimuksen seuran kanssa tehnyt Sakari Tukiainen tuli vaihtoon. Hänen tilalleen kentälle tuli SJK:sta lainalla pelaava Jeremiah Streng, jolle KTP-ottelu oli ensimmäinen HIFK:n paidassa.

Varmasti läpi pelin esiintynyt Uusitalo otti ison torjunnan 68 minuutin kohdalla, kun hän pysäytti KTP:n joukkueeseen muutaman vuoden tauon jälkeen palanneen Aleksi Tarvosen laukauksen.

Kotkalaisjoukkue loi painetta HIFK:n päätyyn yhä vahvemmin pelin loppupuolella. Thomas Agyiri sai tuhannen taalan paikan tasoittaa pelin, mutta Uusitalo oli jälleen huippuvireessä ja sai vasemman kätensä pallon eteen.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta HIFK sai vapaapotkun kautta tilaisuuden varmistaa voittonsa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Viime kaudella muutamaan otteeseen vapareista verkkoja heiluttanut Sakari Mattila asettui pallon taakse, mutta tällä kertaa veto suuntautui kuitenkin suoraan Lepolan hyppysiin.

KTP taisteli loppuun asti, muttei onnistunut nousemaan tasapeliin. HIFK nappasi täten täydet kolme pistettä mukaansa Helsinkiin ja nousi A-lohkon kärkeen ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Punapaidat päättivät lopputuloksen myötä lähes kolmen vuoden voitottoman putkensa Suomen Cupissa. HIFK:n edellinen voitto cup-ottelussa tuli helmikuussa 2018 juuri KTP:ta vastaan.

– Olen tyytyväinen siihen, että viime viikkoina tehty työ toi meille tavoitellun tuloksen tänään. Meillä oli hyvää intensiteettiä mukana pelissä. Lopussa olimme vaikeuksissa, mutta saimme silti voiton mukaamme. Hieno tulos meille lyhyen yhteisen pre-seasonin päätteeksi, sanoi päävalmentaja Joaquín Gómez Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

HIFK:n seuraava ottelu Suomen Cupissa pelataan tulevana lauantaina, kun joukkue kohtaa paikallisvastustaja HJK:n Talin hallissa klo 13.45.

Maalit:
15’ 0-1 Pipe Sáez

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
2 Aldayr Hernández
3 Sakari Mattila
5 Pipe Sáez (74′ 23 Pasi Forsman)
10 Keaton Isaksson
13 Jake Dunwoody
15 Jusif Ali
16 Tino Palmasto
17 Jani Bäckman (c)
21 Macario Hing-Glover
34 Sakari Tukiainen (63’ 18 Jeremiah Streng)

Vaihtopelaajat: 7 Moshtagh Yaghoubi, 9 Juanan Entrena, 20 Mosawer Ahadi, 24 Jean-Claude Mabinda, 30 Calum Ward (mv).

Artikkelikuva: Mikko Mäkelä.

Ottelun huippuhetket tarjoaa Ruutu.