Skip to main content

20.2. klo 14.00 HIFK – FC Lahti, Talin halli

Ripeästi edennyt Suomen Cupin lohkovaihe tulee HIFK:n osalta päätökseensä lauantaina, kun joukkue kohtaa FC Lahden Talin hallissa klo 14.00. Koronatilanne on edelleen vaikea eikä otteluun siksi valitettavasti ole mahdollista ottaa yleisöä. Peli näytetään kuitenkin suorana Ruutu-palvelun kautta.

Viime kaudesta reilusti uudistuneella joukkueella tämän vuoden Cupiin lähtenyt HIFK on kerännyt kasaan kolme pistettä kahden ensimmäisen ottelun aikana. Avauskierroksella joukkue haki 0-1-vierasvoiton Kotkasta KTP:ta vastaan ja pääsi lähtemään viime lauantain derbyotteluun HJK:ta vastaan lohkon ykkössijalta. Talin hallissa pelattu derby näytti pitkään päättyvän 1-1-tasapeliin, mutta HIFK:n harmiksi HJK:n Santeri Väänänen onnistui iskemään voittomaalin ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

HJK-tappion vuoksi HIFK on päätöskierroksen alla lohkonsa kolmossijalla pisteen verran sekä HJK:ta että FC Lahtea perässä. Lahtelaisjoukkue pelasi avauskierroksella tasapelin HJK:ta vastaan, mutta onnistui viime viikolla avaamaan voittotilin KTP:ta vastaan lukemin 3-0 Lahdessa. Tähtirinnat tarvitsevat siis käytännössä voiton lahtelaisjoukkueesta mennäkseen jatkoon alkulohkosta. Päävalmentaja Joaquín Gómez kertoo HIFK:n haluavan pitää ratkaisun avaimet jatkon kannalta omissa käsissään.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten olemme saaneet tämän joukkueen kasattua sekä miten sen identiteetti on alkanut muodostua. Peleissä olemme nähneet osan näistä asioista, mutta harjoituksissa yhä enemmän. Olemme jo osoittaneet pystyvämme hallitsemaan peliä ja sitä haluamme lisätä entisestään nyt Lahtea vastaan. Tärkein tavoite on ottaa täydet kolme pistettä huomenna. Haluamme ratkaista jatkopaikan itse, eikä jäädä odottamaan minkään muun joukkueen tuloksia, hän sanoo.

HIFK on kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan osoittanut, että se pystyy haastamaan minkä tahansa joukkueen Veikkausliigassa. Sekä KTP:ta että HJK:ta vastaan oli ajoittain nähtävissä näyttävää ja energistä hyökkäyspeliä, jota Gómezin mukaan halutaan lisätä entisestään lauantain ottelussa.

– Tavoitteena on päästä hyökkäämään enemmän ja hallita pelejä entistä varmemmin. Lyhyestä pre-seasonista huolimatta olemme ottaneet isoja harppauksia eteenpäin myös fyysisellä puolella ja uskon tämän näkyvän myös FC Lahtea vastaan. Meidän täytyy olla fyysisesti vahvoja, jotta pystymme dominoimaan peliä yhä enemmän, hän sanoo.

Laituri Jusif Ali on ollut HIFK:n avauksessa molemmissa peleissä tähän mennessä, ja samalla myös ollut osallisena joukkueen molemmissa maaleissa. KTP:ta vastaan nuorukainen oli vahvasti mukana alustamassa HIFK:n voittomaalia, kun taas HJK:ta vastaan Ali itse onnistui maalinteossa. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat hyökkääjä Erikson Carlos ja toppari Hannu Patronen ovat olleet sivussa pelikentiltä alkukaudesta, mutta uusia vastuunkantajia on sinä aikana noussut esiin. Gómez nostaa Alin lisäksi esiin muutaman muun nuoren pelaajan, jotka ovat tehneet häneen vaikutuksen alkukauden aikana.

– Olemme halunneet tähän joukkueeseen hyvän sekoituksen kokeneita pelaajia ja nuoria, rohkeita ja teknisesti lahjakkaita pelaajia. Jusif on hyvä esimerkki jälkimmäisestä kategoriasta. Meillä on hänen lisäkseen myös muita vastaavanlaisia pelaajia joukkueessamme. Esimerkiksi Tino (Palmasto) on pelannut hyvin tähän mennessä ja Mosku (Mosawer Ahadi) on ollut todella vahva harjoituksissa.

Koronatilanne on synkkä etenkin Helsingin seudulla tähän mennessä, eikä tilanteelle näy helpotusta ainakaan lähitulevaisuudessa. Kokoontumisrajoitukset pysyvät tiukkoina ainakin maaliskuun loppuun asti. Päävalmentaja kertoo odottavansa kannattajien edessä pelaamista, mutta korostaa samalla nykytilanteen vakavuuden tiedostamista.

– Ensinnäkin toivon kaikkien pysyvän terveinä ja pitävän huolta toisistaan. Näyttää siltä, että tilanne tulee menemään vielä vähän pahempaan suuntaan ennen kuin se jossain vaiheessa paranee. Toivottavasti saisimme mahdollisimman pian kokea pelit yhdessä kannattajiemme kanssa. Haluamme huomenna antaa heille aihetta iloon varmistamalla jatkopaikan Cupissa, Gómez sanoo.

Lisää Gómezin mietteitä voit katsoa alla olevalta videolta.