Skip to main content

HIFK on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen Jusif Alin kanssa. 20-vuotias espoolaislähtöinen laituri siirtyy HIFK:hon AC Oulusta, jossa hän ehti pelata viisi Ykkösen ottelua loppukaudesta. Peliaikaa kertyi myös Kakkosessa OLS:n paidassa kolmen ottelun verran.

Ennen siirtymistään Ouluun syyskuussa 2020 nuorukainen edusti kyproslaista Pafos FC:tä vuoden verran. Hänellä on nuoresta iästään huolimatta jo reilusti kokemusta aikuisten sarjoista, sillä hän pääsi debytoimaan Klubi 04:n paidassa Kakkosessa jo kaudella 2016. Veikkausliigadebyytti tapahtui puolestaan kaudella 2018 Ilveksessä. Ali on edustanut urallaan myös mm. kroatialaisen Dinamo Zagrebin organisaatiota.

– Tämä on uusi haaste minulle ja on hienoa päästä taas taistelemaan peliajasta Veikkausliigassa. Ensimmäinen viikkoni HIFK:ssa on mennyt hyvin, ja päävalmentajakin on antanut minulle positiivista palautetta tekemisestäni. On ollut myös helppoa tulla tähän messiin, kun tunnen Selmanin (El Baset) ja Jeanin (Mabinda) jo entuudestaan, Ali sanoo.

– Olen kehittynyt sekä henkisesti että taidollisesti ulkomailla. Koen olevani valmis tähän haasteeseen, kun minulla on kokemusta sekä Suomesta että muualta. Sitä pystyy nyt helpommin vertailemaan, että mikä taso on Suomessa ja mikä se on muissa maissa, hän jatkaa.

– Jusif Ali otti yhteyttä ja halusi tulla HIFK:hon pelaamaan. Kyseessä on nuori ja taitava pelaaja, joka saa hyvän näytön paikan jo ensi kuussa alkavassa Suomen Cupissa. Hänellä on arvokasta kokemusta ulkomailta, joten olemme luonnollisesti iloisia siitä, että saamme hänet mukaan meidän joukkueeseen, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n sopimustilanne 18.1.2021:

Maalivahdit:
Martti Puolakainen (2021)

Puolustajat:
Selman El Baset (2021, lainalla FC Ingolstadtista)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)

Keskikenttäpelaajat:
Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Hyökkääjät:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)

Varmista oma paikkasi Bolt Arenalla ensi kaudella hankkimalla HIFK:n kausikortin jo hyvissä ajoin ennen kauden alkamista! Kortit ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa.