Skip to main content

HIFK har kommit överens om ett ettårigt kontrakt med Jusif Ali. Den 20-åriga yttern kommer närmast från AC Oulu, där han spelade fem matcher i Ettan under slutdelen av säsongen 2020. Dessutom fick han också spela tre matcher för OLS i Tvåan.

Innan flytten till Uleåborg i september 2020 representerade Ali cypriotiska Pafos FC i ett års tid. Trots sin unga ålder har han redan en hel del erfarenhet av spel i serier för vuxna, eftersom han gjorde sin debut i Tvåan för Klubi 04 redan säsongen 2016. I Veikkausliiga spelade han för första gången sommaren 2018 i Ilves. Ali, som är uppvuxen i Esbo, har även representerat bl.a. kroatiska Dinamo Zagreb.

– Det här är en ny utmaning för mig och det känns bra att få kämpa om speltid i Veikkausliiga igen. Min första vecka i HIFK har gått bra och jag har fått positiv respons för mina insatser av vår chefstränare. Så har det också varit lätt att komma in i laget då jag känner Selman (El Baset) och Jean (Mabinda) sedan tidigare, säger Ali.

– Jag har utvecklats både som fotbollsspelare och på det mentala planet under min tid utomlands. Det känns som att jag är redo att anta den här utmaningen, eftersom jag har erfarenhet både från Finland och utomlandsifrån. Man kan nu lättare jämföra nivån här med vad den är i andra länder, fortsätter han.

– Jusif Ali tog kontakt och ville komma till HIFK. Det är frågan om en ung och skicklig spelare, som får en bra chans att visa vad han går för redan i Finska Cupen nästa månad. Han har värdefull erfarenhet utomlandsifrån, så vi är naturligtvis glada över att få med honom i vårt lag, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 18.1.2021:

Målvakter:
Martti Puolakainen (2021)

Försvarare:
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Forwards:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)

Säkra din plats på Bolt Arena nästa sommar genom att skaffa dig ett HIFK-säsongskort redan i god tid före säsongen kör igång! Korten finns till salu via Lippupiste.