Skip to main content

24-vuotias espanjalaislaituri Juanan Entrena siirtyy HIFK:hon kauden 2021 kattavalla sopimuksella. Hän on viimeksi edustanut Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Orihuela CF:n joukkuetta, jossa hän pelasi lainalla UD Melillasta. Entrena pelasi Orihuelassa viisi ottelua ja viimeisteli yhden maalin keväällä 2020.

Huétor-Tájarin kunnassa syntynyt Entrena aloitti juniorina jalkapallon pelaamisen Granadassa, kotiseutunsa seurassa. Myöhemmin hän siirtyi Sevillaan ja sieltä eteenpäin FC Barcelonan organisaatioon vuonna 2011. Parin vuoden La Masia-ajanjakson jälkeen Entrena vaihtoi joukkuetta saman kaupungin sisällä edustaen RCD Espanyolia aina aikuisikään asti.

Entrena pelasi kaudella 2016-2017 kolme ottelua Espanjan pääsarjassa Granadan paidassa. Pelaajalla on lisäksi jo aiempaa kokemusta ulkomailta, sillä hän on urallaan edustanut kroatialaista NK Rudesia sekä kyproslaista Omonia Nikosiaa.

– Halusin tulla tänne kehittyäkseni entistä enemmän pelaajana. Tämä oli eräänlainen askel tuntemattomaan minulle, sillä en tiennyt juuri mitään Suomesta tai jalkapallosta täällä entuudestaan. Sain kuitenkin hyvän ensivaikutelman HIFK:sta ja kaikki on sujunut hienosti siitä lähtien kun tulin tänne Helsinkiin. Olen varma siitä, että tulen viihtymään hyvin tässä kauniissa kaupungissa, vaikkakin täällä vielä tässä vaiheessa on aika kylmät kelit, Entrena kertoo.

– Juanan Entrena on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Hän tuo meille uutta luovuutta ja yllätyksellisyyttä hyökkäyspeliin. Uskomme vahvasti siihen, että hän saa uuden nosteen uralleen HIFK:ssa, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n sopimustilanne 29.1.2021:

Maalivahdit:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, lainalla FC Hongasta)
Calum Ward (lainalla AFC Bournemouthista)

Puolustajat:
Selman El Baset (2021, lainalla FC Ingolstadtista)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Keskikenttäpelaajat:
Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Hyökkääjät:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)
Juanan Entrena (2021)

Varmista oma paikkasi Bolt Arenalla ensi kaudella hankkimalla HIFK:n kausikortin jo hyvissä ajoin ennen kauden alkamista! Kortit ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa.