Skip to main content

Den spanska yttern Juanan Entrena flyttar till HIFK med ett avtal över säsongen 2021. Han har senast representerat Orihuela CF – dit han var utlånad från UD Melilla – på den tredje högsta serienivån i Spanien. Det blev sammanlagt fem matcher och ett mål för 24-åringen under våren 2020 i Orihuela.

Entrena, som föddes i kommunen Huétor-Tájar, inledde sin fotbollsbana som junior i den lokala klubben Granada. Senare blev det en kortare period i Sevilla innan han anslöt sig till FC Barcelonas organisation år 2011. Efter två år i La Masia bytte Entrena lag inom samma stad och representerade sedan RCD Espanyol ända fram till vuxen ålder.

Den snabba yttern har spelat tre matcher i spanska La Liga för Granada säsongen 2016-2017. Dessutom har han redan tidigare erfarenhet av spel utomlands efter sejourer i kroatiska NK Rudes samt cypriotiska Omonia Nicosia.

– Jag ville komma hit för att utvecklas ännu mer som spelare. Det var lite av ett steg ut i det okända eftersom jag inte visste mycket om Finland eller fotbollen här från tidigare, men jag fick ett gott intryck av HIFK och allting har skötts riktigt bra sedan jag kom till Helsingfors. Jag tror jag kommer att trivas bra i den här vackra staden, även om det för tillfället är ganska kallt här, säger Entrena.

– Juanan Entrena är en mångsidig spelare som kan spela på många olika positioner. Han tillför kreativitet och nya överraskningselement till vårt offensiva spel. Vi tror starkt på att han får ett nytt lyft till sin karriär här i HIFK, säger HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 29.1.2021:

Målvakter:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, på lån från FC Honka)
Calum Ward (på lån från AFC Bournemouth)

Försvarare:
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Forwards:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)
Juanan Entrena (2021)

Säkra din plats på Bolt Arena nästa sommar genom att skaffa dig ett HIFK-säsongskort redan i god tid före säsongen kör igång! Korten finns till salu via Lippupiste.