Skip to main content

HIFK jatkaa Veikkausliigajoukkueen rakentamista ja uusimpana nimenä mukaan ryhmään liittyy keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody. Sopimus 22-vuotiaan Dunwoodyn kanssa kattaa kauden 2021.

Dunwoodylla on hyvinkin mielenkiintoinen tausta, sillä hän liittyi jo lapsena Manchester Cityn junioriorganisaatioon. Teini-iän loppuvaiheessa hän siirtyi tehdaskaupungista Stoke Cityyn. Siellä Dunwoody vietti junioritaipaleensa viisi viimeistä vuotta toimien useamman kauden ajan myös joukkueensa kapteenina. Viime vuonna keskikenttäpelaaja siirtyi pois Stokesta ja edusti Irlannin pääsarjassa pelaavaa Derry Cityä yhden kauden ajan.

Keskikenttäpelaajalla on myös reilusti kokemusta Pohjois-Irlannin U21-maajoukkueesta, jonka paidassa hän mm. pelasi kaksi EM-karsintaottelua Suomea vastaan. Dunwoody on HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómezille tuttu pelaaja sekä Stokesta että maajoukkuekuvioista: Gómez näki Suomen U21-maajoukkueen apuvalmentajan ominaisuudessa nuorukaisen pelaamista lähietäisyydeltä EM-karsintapeleissä.

– Olin välillä mukana treenaamassa edustusjoukkueen kanssa kun Joaquín oli Stokessa valmentajana. Pelasin myös kaksi vahvaa peliä Suomea vastaan. Kun hän nyt pyysi minua siirtymään HIFK:hon, ei asiaa tarvinnut pohtia kovinkaan pitkään, Dunwoody kertoo.

– Tiesin maaotteluiden perusteella, että Suomessa pelataan hyvää jalkapalloa. Näin tässä siirrossa mahdollisuuden oman profiilini nostamiseen ja Helsinki vaikuttaa hienolta kaupungilta. Haluan pelata hyvän kauden, kehittyä pelaajana ja auttaa HIFK:ta menestymään, hän jatkaa.

Myös Gómez on tyytyväinen saadessaan toivottaa Dunwoodyn tervetulleeksi HIFK:n tulevan kauden joukkueeseen.

– Jake on nuori ja energinen pelaaja, jonka tunnen jo muutaman vuoden takaa. Olemme pitäneet tasaisesti yhteyttä viime vuosina. Hänellä on korkea työmoraali ja sopii sen osalta täydellisesti tähän joukkueeseen. Pelaajana hän on kiinnostava ja kehityskelpoinen sekä ennen kaikkea valmis ottamaan uuden askeleen urallaan hieman heikomman kauden jälkeen. Uskon Jaken sopivan ominaisuuksiltaan hyvin Veikkausliigaan, Gómez sanoo.

– Jake Dunwoody on jälleen erinomainen esimerkki siitä, millaisia pelaajia olemme etsineet joukkueeseen. Hän osoitti nopeasti halua tulla meille pelaamaan ja on erittäin potentiaalinen jalkapalloilija. Odotamme hänen onnistuvan HIFK:ssa tutun valmentajan alaisuudessa, toteaa puolestaan urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n sopimustilanne 30.1.2021:

Maalivahdit:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, lainalla FC Hongasta)
Calum Ward (lainalla AFC Bournemouthista)

Puolustajat:
Selman El Baset (2021, lainalla FC Ingolstadtista)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Keskikenttäpelaajat:
Jani Bäckman (2021)
Jake Dunwoody (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Hyökkääjät:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)
Juanan Entrena (2021)

Varmista oma paikkasi Bolt Arenalla ensi kaudella hankkimalla HIFK:n kausikortin jo hyvissä ajoin ennen kauden alkamista! Kortit ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa.