Skip to main content

Våra spelarnyheter fortsätter och denna gång är det dags att presentera mittfältaren Jake Dunwoody, som har skrivit på ett avtal med HIFK. Kontraktet med 22-åriga Dunwoody gäller över säsongen 2021.

Dunwoody har en mycket intressant bakgrund, eftersom han redan som barn anslöt sig till Manchester Citys organisation. Mot slutet av tonårstiden flyttade Dunwoody vidare till Stoke City, där han tillbringade sina fem sista juniorår. Han fungerade som lagkapten under flera av säsongerna där. Ifjol lämnade han Stoke för en säsong i den irländska ligaklubben Derry City.

Mittfältaren besitter också en hel del erfarenhet från Nordirlands U21-landslag och har bl.a. spelat två EM-kvalmatcher mot Finland. Dunwoody är en bekant spelare för HIFK:s chefstränare Joaquín Gómez både från Stoke och ur landslagssammanhang: i egenskap av assisterande tränare för Finlands U21-landslag kunde Gómez nämligen från närhåll följa med Dunwoodys insatser i dessa två EM-kvalmatcher.

– Jag var emellanåt och tränade med representationslaget då Joaquín var tränare i Stoke. Dessutom spelade jag två starka matcher mot Finland. Då han nu bad mig komma till HIFK behövde jag inte fundera länge på om jag skulle tacka ja, berättar Dunwoody.

– På basen av landslagsmatcherna visste jag att man spelar bra fotboll i Finland. Jag såg en möjlighet till att höja min egen profil i den här transfern samtidigt som Helsingfors verkar vara en fin stad. Att spela en bra säsong, att utvecklas som spelare och att hjälpa HIFK att nå framgångar hör till mina målsättningar här, fortsätter han.

Även Gómez är nöjd över att kunna välkomna Dunwoody till HIFK:s trupp.

– Jake är en ung och energisk spelare som jag känner sedan några år tillbaka. Vi har regelbundet hållit kontakt under de senaste åren. Han har en hög arbetsmoral och passar på det sättet perfekt in i det här laget. Det är en intressant spelare som har potential att utvecklas och som framför allt är redo att ta ett nytt steg i karriären efter en lite svagare säsong. Jag tror att Jake bra kommer att passa in i den här serien tack vare de egenskaper han har, säger Gómez.

– Jake Dunwoody är återigen ett utmärkt exempel på vilken typ av spelare vi vill ha till det här laget. Han visade snabbt upp ett intresse för att komma och spela med oss och har mycket potential som spelare. Vi förväntar oss att han lyckas i HIFK under ledning av en bekant tränare, konstaterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 30.1.2021:

Målvakter:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, på lån från FC Honka)
Calum Ward (på lån från AFC Bournemouth)

Försvarare:
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2021)
Jake Dunwoody (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Forwards:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)
Juanan Entrena (2021)

Säkra din plats på Bolt Arena nästa sommar genom att skaffa dig ett HIFK-säsongskort redan i god tid före säsongen kör igång! Korten finns till salu via Lippupiste.