Skip to main content

HIFK Soccer rf:n uuden toimintavuoden hallitus valittiin seuran jäsenistön toimesta viime viikolla pidetyssä kokouksessa. Yhdistyksen hallituksen entiset jäsenet jatkavat hallituksessa myös vuonna 2021. Uutena jäsenenä mukaan tulee Peter Standertskjöld-Nordenstam, joka tunnetaan pitkästä peliurastaan seurassa.

Standertskjöld-Nordenstamin 1990-luvun loppupuolella alkanut ura HIFK:n jalkapallon edustusjoukkueessa päättyi kauteen 2011 Ykkösessä. ”Petsku” eli siihen aikaan kilpaurheiluelämää ympäri vuoden, sillä hän pelasi talvisaikaan myös seuran jääpallon edustusjoukkueessa. Hänet valittiin kannattajaäänestyksessä HIFK:n jalkapallon 2000-luvun legendaksi vuonna 2014 järjestetyssä äänestyksessä.

Terve Petsku! Miten jäsenyys HIFK:n hallituksessa tuli sinun kohdallasi ajankohtaiseksi?
Lyhyt vastaus on, että minulta kyseltiin kiinnostusta kyseiseen tehtävään, ja vastasin tähän kysymykseen KYLLÄ. Urani päättymisen jälkeen minulta on muutamaan otteeseen yleisellä tasolla kyselty kiinnostusta tulla mukaan HIFK:n jalkapallojaoston taustoihin, mutta aiemmin se ei ole sopinut elämäntilanteeseeni. Ennen tällaisen tehtävän vastaanottamista täytyy mielestäni samalla kokea, että on jotain annettavaa kyseiseen tehtävään. Muuten voi käydä niin, että sitä yhtäkkiä on tilanteessa, jossa on liian vaativien tehtävien ympyröimänä ilman tarvittavaa osaamista niiden ratkaisemiseen.

Kerrotko hieman omasta taustastasi urheilumaailman ulkopuolelta, eli minkälaista osaamista sinä tuot hallitukseen?
Viimeiset 15 vuotta olen tehnyt erilaisia osto- ja myyntitöitä pääasiassa logistiikka-alalla. Tällä hetkellä työskentelen Transvalilla asiakkuusjohtajana. Lisäksi olen Sata-Tennis ry:n hallituksen jäsen, joten voin ehkä tuoda joitakin ajatuksia ja ideoita toisen maailmanlaajuisesti ison urheilulajin parista.

Tuon myös mukaan näkemystä siitä, miten HIFK:n mittaamattoman arvokasta seurakulttuuria voidaan käyttää pohjana seuran tulevaisuutta rakentaessa. Olen ollut mukana HIFK:ssa pitkään ja tunnen seuran niin urheilijan, seuran jäsenen kuin kannattajan näkökulmasta. Haluan, että HIFK:n hallitus toimii avoimesti ja suoraselkäisesti. Kaikki meidän tekemät päätökset tai käyttämät strategiat tulisi askel kerrallaan viedä seuran toimintaa eteenpäin kohti sen määriteltyjä tavoitteita.

Joskus on hyväksyttävä myös sellaisia päätöksiä, joita itse ei ensisijaisesti haluaisi olla tekemässä. On tiedostettava, että vaikeatkin päätökset täytyy tehdä seuran tulevaisuutta ajatellen. Meidän on katsottava eteenpäin ja vastaanottaa tulevaisuuden haasteet sen sijaan että miettisimme seurassa aiemmin tehtyjä päätöksiä. Meidän täytyy elää nykyhetkessä ja samalla myös muistaa iloita kaikesta siitä, mitä meillä jo tässä vaiheessa on!

Miksi HIFK:ssa vaikuttaminen tuntuu sinusta tärkeältä ja millaisia tehtäviä sinulla tulee olemaan hallituksessa?
HIFK on aina kiinnostanut minua ja minulla on aina ollut intoa olla tavalla tai toisella mukana auttamassa seuraa. Tämä tiedustelu mahdollisesta hallituksen jäsenyydestä tuli sopivaan aikaan ja koin, että nyt oli oikea hetki tämän askeleen ottamiselle.

Vielä emme ole hallituksessa ehtineet piirtää tarkempia suuntaviivoja omien tehtävieni osalta, mutta ne selviävät kyllä hommien käynnistyessä talven ja kevään aikana.

Miten itse koet HIFK:n nykyisen tilanteen ja millaisia mahdollisuuksia seuralla mielestäsi on tulevaisuudessa?
Nostan hattua jokaiselle henkilölle – oli hän sitten pelaaja, valmentaja, toimihenkilö, vanhempi, hallituksen jäsen jne. – joka on valmis antamaan omaa aikaansa tälle seuralle ja urheilulle. Iloitsen siitä kovasti! Mielestäni seura on tehnyt hyviä ja oikeita päätöksiä sekä seissyt suoraselkäisesti niiden takana selkeää ulkoista viestintää käyttäen.

Seurassa on käynnissä muutos, jonka perusta on valmiiksi suunniteltu ja luotu. Nyt on aika sen toteuttamiselle yhdessä koko seuran avustuksella. Tämä muutostyö oli yksi suurimpia syitä sille, että halusin tulla mukaan seuran toimintaan. Minulla on seuran kanssa samanlainen näkemys siitä, mihin suuntaan HIFK:ta tulisi kehittää. Yritän tuoda mukaan omia ajatuksiani etenkin siitä, miten junioreiden toistaiseksi vielä hyvin haastavaa tietä aikuisten tasolle voisi helpottaa.

Odotan innolla näitä uusia haasteita urheilun mielenkiintoisessa maailmassa! Meillä on loistavat edellytykset kehittää HIFK Fotbollia eteenpäin kohti yhä parempaa ja valoisampaa tulevaisuutta.

 

Standertskjöld-Nordenstam oli viime keväänä HIFK:n Radio Röda-podcastin vieraana. Jaksossa aiheina oli ”Petskun” ansiokas ura HIFK:ssa sekä entisen pelaajan nykyiset kuulumiset. Voit kuunnella jakson tästä (linkki vie Soundcloudiin).

HIFK Soccer rf:n puheenjohtajana jatkaa tehtävässä vuodesta 2015 lähtien toiminut Christoffer Perret. Varapuheenjohtajan tehtävässä jatkaa Jan-Erik Eklöf, ja Standertskjöld-Nordenstamin lisäksi hallituksen jäseninä toimivat Marina HäggMarkku Kotisalo ja Ari Rantamaa.