Skip to main content

HIFK ilmoittaa solmineensa Veikkausliigakauden 2021 kattavan sopimuksen puolustaja Selman El Basetin, 19, kanssa. El Baset siirtyy HIFK:hon lainalla saksalaisesta FC Ingolstadtista.

Suomen nuorisomaajoukkueissa esiintynyt El Baset on edustanut saksalaisseuraa tammikuusta 2017 lähtien siirryttyään sinne 16-vuotiaana Åbo IFK:sta. Lyhyttä jaksoa FC Interissä kaudella 2019 lukuun ottamatta puolustaja on pelannut FC Ingolstadtin juniorijoukkueissa sekä myös yhden pelin seuran aikuisten tason kakkosjoukkueessa.

– Olen hyvä 1v1-tilanteissa puolustussuuntaan. Tykkään pelata suoraviivaisesti ja pyrin aina eteenpäin pallon kanssa. Samalla osaan rauhoittaa peliä puolustussuuntaan ja olen myös hyvä oikealla jalalla, vaikka olenkin vasenjalkainen puolustaja. Olen iloinen siitä, että lähdin niin nuorena Saksaan, se on opettanut minulle todella paljon niin ihmisenä kuin pelaajanakin, El Baset kertoo itsestään.

– Halusin löytää sellaisen joukkueen, jonka pelityyli olisi mahdollisimman lähellä Ingolstadtin käyttämää tyyliä. Se helpottaa uuteen seuraan siirtymistä, kun minulla jo valmiiksi on päässä se pelitapa, miten kuuluu pelata. Veikkausliigaa on tullut seurattua myös viime vuosina ja sitä kautta olen nähnyt, että HIFK pelaa suoraviivaisesti ja puolustaa paljon. Se oli yksi syy, miksi halusin tulla juuri HIFK:hon. Minulla on erittäin hyvä mieli tästä siirrosta, hän jatkaa.

– Selman on todella lupaava pelaaja ja fiksu nuori mies, jolla on kaiken lisäksi kokemusta sekä ulkomailta että nuorisomaajoukkueista. Olen tietenkin tyytyväinen siitä, että saimme hänenlaisensa pelaajan meidän joukkueeseen. Selman pystyy pelaamaan sekä topparina että laitapuolustajana ja haluaa mennä urallaan eteenpäin. Uskomme vahvasti siihen, että hänellä on kaikki edellytykset ottaa oman paikkansa Veikkausliigatasolla ensi kaudella, toteaa HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Artikkelikuva: Jussi Eskola.

HIFK:n sopimustilanne 18.12.2020:

Sakari Mattila (2022)
Macario Hing-Glover (2021)
Selman El Baset (2021, lainalla FC Ingolstadtista)
Moshtagh Yaghoubi (2021)
Erikson Carlos (2021)