Skip to main content

HIFK meddelar att man tecknat ett kontrakt med försvararen Selman El Baset för Veikkausliigasäsongen 2021. El Baset ansluter sig till HIFK med ett låneavtal från tyska FC Ingolstadt.

El Baset, som även har figurerat i Finlands ungdomslandslag, har representerat den tyska klubben sedan januari 2017, då han flyttade dit från Åbo IFK. Förutom en kort period i FC Inter under säsongen 2019 har försvararen spelat för FC Ingolstadts olika juniorlag, samt dessutom en match i klubbens reservlag på vuxennivå.

– Jag är stark i en-mot-en-situationer i defensiven, gillar att spela rätlinjigt och försöker alltid komma framåt då jag har bollen. Samtidigt kan jag lugna ner spelet i försvaret och är också bra med min högra fot, även om jag egentligen är en vänsterfotad försvarare. Jag är glad över att jag åkte till Tyskland i ung ålder, eftersom det har lärt mig väldigt mycket både som människa och som spelare, berättar El Baset om sig själv.

– Jag ville hitta ett lag vars spelstil är så nära den vi hade i Ingolstadt som möjligt. Det gör det lättare när man flyttar till en ny klubb, då man redan på förhand har klart för sig vilken spelstil som gäller. Jag har följt med Veikkausliiga under de senaste åren och lagt märke till att HIFK spelar rätlinjigt och försvarar mycket. Det var en av orsakerna till att jag ville komma just till HIFK. Den här flytten känns riktigt bra, fortsätter han.

– Selman är en väldigt lovande spelare och en smart ung man, som dessutom har erfarenhet av spel både utomlands och i ungdomslandslagen. Jag är självklart nöjd över att få en spelare av den här typen till vårt lag. Selman kan spela som mitt- eller ytterback och vill gå vidare i karriären. Vi tror starkt på att han har alla möjligheter att ta sig en plats på Veikkausliiganivå under den kommande säsongen, konstaterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

Artikelbild: Jussi Eskola.

HIFK:s spelarkontrakt 18.12.2020:

Sakari Mattila (2022)
Macario Hing-Glover (2021)
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Moshtagh Yaghoubi (2021)
Erikson Carlos (2021)