Skip to main content

HIFK on tehnyt pelaajasopimuksen laitapuolustaja Jean-Claude Mabindan kanssa. Mabinda, 20, aloitti jalkapallopolkunsa HIFK:n junioreissa lapsena ennen siirtymistään HJK:n organisaatioon nuorena. Hän pelasi ensimmäiset miesten sarjaottelunsa Klubi 04-joukkueessa Ykkösessä kaudella 2018.

Kakkosessa vietetyn kauden 2019 jälkeen Mabinda otti uuden askeleen urallaan solmittuaan yksivuotisen pelaajasopimuksen FF Jaron kanssa. Hän onnistui tekemään läpimurtonsa Ykkösen tasolle viime kaudella pelaten 21 ottelua pietarsaarelaisseuran paidassa. Yksivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa allekirjoittanut helsinkiläispelaaja on nyt valmis uuden haasteen vastaanottamiseen.

– Minusta on todella hienoa päästä taas pelaamaan HIFK:ssa. Viime kaudella vakiinnutin paikkani Ykkösessä ja se oli iso askel urallani. Kentällä olen nopea ja hyökkäävä laitapakki. Haluan kehittyä edelleen pelaajana ja koen olevani valmis taistelemaan peliajasta Veikkausliigassa HIFK:n paidassa. Odotan innolla muun joukkueen tapaamista sekä työnteon aloittamista tammikuussa, Mabinda sanoo.

– Jean-Clauden kohdalla voi sanoa ympyrän nyt sulkeutuvan, kun hän palaa siihen seuraan, jossa hän aikoinaan aloitti jalkapallon pelaamisen. Hän oli viime kaudella runkopelaaja Ykkösen kärkipään joukkueessa ja on erittäin potentiaalinen pelaaja. Uskomme häneen ja odotamme hänen nousevan Veikkausliigatasolle ensi kaudella, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n sopimustilanne 30.12.2020:

Sakari Mattila (2022)
Macario Hing-Glover (2021)
Selman El Baset (2021, lainalla FC Ingolstadtista)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Moshtagh Yaghoubi (2021)
Erikson Carlos (2021)