Skip to main content

HIFK har tecknat ett spelarkontrakt med ytterbacken Jean-Claude Mabinda. Mabinda, 20, inledde sin fotbollsbana i HIFK:s juniorer som barn innan han i ungdomsåren flyttade till HJK:s organisation. Han spelade sina första seriematcher på herrnivå i Klubi 04 i Ettan säsongen 2018.

Efter en säsong i Tvåan (2019) tog Mabinda igen ett nytt steg i karriären då han skrev på ett ettårigt avtal med FF Jaro. Han lyckades göra sitt genombrott på division 1-nivå under den gångna säsongen, då han spelade 21 matcher för Jakobstadslaget. Det ettåriga avtalet med HIFK innebär att den unga helsingforsaren nu är redo att anta följande utmaning.

– Jag tycker det är väldigt roligt att vara tillbaka i HIFK. Förra året tog jag mig en plats i Ettan och det var ett stort steg i karriären för mig. Som spelare är jag en snabb ytterback som gillar att anfalla. Jag vill gå vidare som spelare och känner mig redo att kämpa om speltid i Veikkausliiga i HIFK. Det känns jättekul att få träffa de andra i laget och att få börja jobba tillsammans i januari, säger Mabinda.

– I Jean-Claudes fall kan man nu säga att cirkeln sluts då han återvänder till samma klubb där han som barn började spela fotboll. Han hörde till de bärande krafterna i ett av topplagen i Ettan ifjol och har mycket potential som spelare. Vi tror på honom och förväntar oss att han tar steget upp till Veikkausliiganivå nästa säsong, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 30.12.2020:

Sakari Mattila (2022)
Macario Hing-Glover (2021)
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Moshtagh Yaghoubi (2021)
Erikson Carlos (2021)