Skip to main content

Keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi ja HIFK olivat kuluneen syksyn aikana mukana hyväntekeväisyysprojektissa Tukikeskus Hilman kanssa. Hilma tarjoaa vammaisille maahanmuuttajille ja heidän läheisilleen tietoa yhteiskunnan palveluista ja oikeuksista sekä ohjausta palveluiden hakemiseen.

Yhteistyöprojekti sai alkunsa HIFK:ta loppukesästä eteenpäin tukeneen Johan Fageruddin aloitteesta. Hän valitsi Yaghoubin yrityksensä kummipelaajaksi ja pääsi yhteistyösopimuksen mukaisesti yhdessä pelaajan kanssa suunnittelemaan hyväntekeväisyysprojektia. Mosa valitsi lahjoituksen kohteeksi Hilman tärkeän työn vammaisten maahanmuuttajien tukemisessa.

HIFK lahjoitti Hilman asiakasperheille jalkapalloja, fanikortteja, HIFK-tarroja sekä runsaasti herkkuja näin joulun alla. Joululahjojen toimituksesta vastasi tietenkin itse Joulupukki, ja samalla maahanmuuttajaperheiden lapset saivat mahdollisuuden ottaa yhteiskuvia pukin kanssa. Lahjojen ohella lapsille lähetettiin myös videotervehdys Yaghoubilta. Joulupukki oli odotettu vieras perheissä, joissa nähtiin paljon hymyä ja iloista tunnelmaa lämminhenkisen päivän aikana.

– Hilma toimii Veikkauksen varoilla, jotka jaetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen kautta ja tämä tuo meidän toimintaan omat rajoituksensa toiminnan rahoituksen suhteen. Hilma on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Johanin, Mosan ja HIFK:n kanssa, koska sen avulla on mahdollistettu sellaista toimintaa, jota vammaiset maahanmuuttajataustaiset lapset eivät muuten saisi kokea, sanoo Hilman koordinaattori Karoliina Mäki.

– Yhteistyön myötä lapset ovat saaneet kokea suurta ylpeyttä siitä, että juuri heidät huomioidaan näin vaikuttavien toimijoiden kuin HIFK:n ja tietenkin Mosan toimesta. Näinä vaikeina aikoina tarvitaan monien tahojen yhteistyötä kaikkien heikoimmassa asemassa olevien auttamista varten. Tästä on meidän yhteistyössämme ollut kysymys. Toivomme, että voimme jatkaa tätä hyvin alkanutta yhteistyötä myös ensi vuonna ja saada levitettyä vammaisille maahanmuuttajataustaisille lapsille perheineen lisää hyvää mieltä ja iloa arkeen, hän jatkaa.

– Tämä hyväntekeväisyysprojekti tuntui todella tärkeältä ja koen olleeni etuoikeutettu, kun sain olla mukana. Lasten ilo oli silmiinpistävä. Vaikea oli vain tietää, kumpi oli isompi stara, Mosa vai Joulupukki! Ja on se ihmeellistä todeta, miten pallon taika yhdistää ihmisiä kielestä, etnisyydestä, uskonnosta, sukupuolesta ja toimintakyvystä riippumatta. Omasta puolestani haluan jatkossakin olla mukana tukemassa Hilman toimintaa, mieluiten juuri yhteistyössä HIFK:n kanssa, sanoo puolestaan Johan Fagerudd.