Skip to main content

Espanjalaisvalmentaja Miguel Cervera López (UEFA Pro) palasi aiemmin tänä syksynä HIFK:n organisaatioon, jossa hän viimeksi vaikutti lyhyen aikaa kauden 2019 loppupuolella.

– Olen jo pitkään halunnut muuttaa Helsinkiin asumaan, sillä tyttöystäväni asuu täällä ja Helsingissä asuminen sopii muutenkin hyvin elämäntilanteeseeni. Valmensin HIFK/2:ta Kolmosessa kauden 2019 lopussa, jolloin joukkueen putoaminen oli käytännössä jo varmistunut. Siirsimme nopeasti katseemme kohti tulevaa ja olimme alustavasti jo seuran kanssa sopineet jatkosta kaudelle 2020. Sain kuitenkin hyvän ja yllättävän mahdollisuuden auttaa hyvää ystävääni Espanjan Segunda B-sarjassa, joten jatko Helsingissä tuli siksi ajankohtaiseksi vuotta aiemmin suunniteltua myöhemmin, Cervera López sanoo.

Cervera López sai syksyllä 2019 yhteydenoton ystävältään ja mentoriltaan Tito Garcíalta, joka oli joutunut hankalaan tilanteeseen kesken käynnissä olleen jalkapallokauden. San Fernando CD:n päävalmentajana toiminut García oli nimittäin joutunut siirtymään tilapäisesti sivuun joukkueen toiminnasta äkillisen sairastapauksen vuoksi, ja vähän aikaa myöhemmin joukkueen fysiikkavalmentaja oli saanut tarjouksen Espanjan pääsarjasta. García otti yhteyttä vanhaan tuttuunsa, joka juuri oli päättänyt kautensa Suomessa.

Miguel Cervera López valmentamassa San Fernandossa.

– Paluu Espanjaan tuntui alkuun hankalalta, sillä koko elämäni oli siinä kohtaa täällä Suomessa. Lopulta en kuitenkaan voinut muuta kuin suostua Titon ehdotukseen. Muutin Espanjaan, mutta tein heti selväksi, että tulisin mukaan valmennustiimiin ainoastaan yhdeksi kaudeksi, hän kertoo.

Päätös myös piti, ja Cervera López palasi Helsinkiin juuri ennen koronapandemian maailmanlaajuista puhkeamista. Ennen paluutaan HIFK:hon espanjalainen perusti FC Helsinki-nimisen hyväntekeväisyysprojektin, jonka puitteissa vähävaraiset jalkapalloilijat pääsivät harrastamaan ja pelaamaan. Joukkue pelasi päättyneellä kaudella Kutosessa.

– Minusta on mukavaa valmentaa ja auttaa ihmisiä, ja etenkin tänä vuonna on tuntunut hyvältä tehdä asioita, eikä vain odotella toimettomana kotona. FC Helsinki-projekti oli hauska ja mielenkiintoinen juttu, vaikka pelasimmekin vain Kutosessa.

HIFK on vuonna 2020 panostanut suuresti seuran toiminnan laadun parantamiseen uuden IFK-Metodologian linjojen mukaisesti. Seura on tämän vuoden aikana noussut Palloliiton laatujärjestelmässä tasolle 2, mutta paljon työtä on edelleen jäljellä. Juniori- ja aikuisjoukkueiden toiminnan organisointi kohti kilpailullisempaa ja tavoitteellisempaa suuntaa on nyt käynnistynyt, mikä tähän mennessä on näkynyt muun muassa uusien valmentajien palkkaamisessa sekä uusien kilpajoukkueiden muodostumisessa U17-, U15-, U13- ja U11-ikäluokissa.

Miguel Cervera López on itse aktiivisesti mukana tässä muutosprosessissa ja toimii tulevalla kaudella HIFK/2:n ja HIFK U20 Redin päävalmentajana. Lisäksi hän on mukana HIFK:n uuden B-juniorijoukkueen (U17) valmennustiimissä. Nämä joukkueet ovat syksyn aikana myös järjestäneet yhteisiä harjoituksia, jotka kuitenkin nyt ovat tauolla koronarajoitusten vuoksi.

– Pidän todella paljon siitä, että miesten kakkosjoukkue sekä A- ja B-juniorit toimivat yhdessä. Meillä on kasassa hyvien valmentajien tiimi, jonka kanssa teemme päivittäin töitä. Hyvällä työllä harjoituksissa ja peleissä on siis mahdollista saada peliaikaa miesten Kolmosessa jo A- tai B-ikäisenä. Tärkeintä tällä hetkellä on kehittää pelaajia, mutta tämän akatemiatyön tulevaisuuden tavoitteena on tietysti tuottaa pelaajia seuran Veikkausliigassa pelaavaan edustusjoukkueeseen, Cervera López sanoo.

Kaikkiin Cervera Lópezin valmentamiin joukkueisiin etsitään parhaillaan uusia pelaajia kaudelle 2021. Yhteisenä tekijänä rekrytoitaville pelaajille toimii halu tehdä töitä tavoitteellisesti sekä kehittyä lisää pelaajina.

– HIFK/2 etsii tällä hetkellä puolustajia ja laitureita, kun taas B-junioreiden puolella jokaisella pelipaikalla on edelleen tilaa uusille pelaajille. HIFK:hon kannattaa ehdottomasti liittyä, sillä me pystymme tarjoamaan pelaajille pitkäjänteisen kehitysprosessin, joka tähtää jalkapallouran luomiseen, hän sanoo.

 

Haluatko tulla pelaajaksi HIFK:hon?

HIFK/2 (Miesten Kolmonen), HIFK U20 Red (A-poikien Ykkönen) sekä uusi HIFK U17-joukkue toivottavat uudet pelaajat lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, voit olla yhteydessä Migueliin tai U17-joukkueen päävalmentajaan Umid Dibachyyn.

Juniorijoukkueet harjoittelevat tällä hetkellä ulkokentillä, kun taas HIFK/2:n harjoitukset jatkuvat heti kun koronatilanne ja siihen liittyvät rajoitukset sen jälleen mahdollistaa.

Miguel Cervera López (päävalmentaja, HIFK/2 ja HIFK U20 Red): miguel.cerveralopez[at]hifkfotboll.fi / p. +358 44 9855014.

Umid Dibachy (päävalmentaja, HIFK U17): umid.dibachy[at]hifkfotboll.fi / p. +358 46 9357541.