Skip to main content

Tänään vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää! HIFK ei pystyisi toimimaan ilman kaikkia taitavia, omistautuneita ja hienoja vapaaehtoisia jota meillä tässä seurassa on! Haluamme esiittää suuren kiitoksen kaikille joukkueenjohtajille, valmentajille, lipunmyyjille, kahvilanpitäjille, tuomareille, otteluvastaaville sekä kaikille muille jotka tekevät vapaaehtoisesti töitä HIFK:lle!

Päivän kunniaksi otimme myös yhteyttä yhteen meidän vapaaehtoiseen, nimittäin Max Tawastiin joka toimii tapahtumapäällikkönä miesten edustusjoukkueen kotiotteluissa!

 

Moi Max! Kiva että päästään keskustelemaan näin, kun ei ole otteluita missä voitaisiin tavata ja keskustella. Aloitetaan alusta, eli miten kannattajuutesi alkoi?

– No samoin kuten aika monilla varmaan, eli lätkän puolelta. Se oli iso juttu pienenä. Myös Lohjalla, josta olen alkuperäisin kotoisin. Sitten jossain vaiheessa, tuttujen suositusten kautta, löysin myös jalkapallon. Alussa kävin säännöllisen epäsäännöllisesti otteluissa, mutta nykyään sitten vähän aktiivisemmin ja myös vähän eri roolissa.

Nykyään oletkin tapahtumapäällikkönä miesten kotiotteluissa. Miten päädyit siihen hommaan?

– Kaikki alkoi oikestaan siitä että tutustuin HIFK:n entiseen myyntipäälliikköön, Raakel Koittolaan, joka pelasi siihen aikaan vaimoni kanssa Stadin Mimmeissä. ”Siviilityöni” teen tapahtumatoimistolla, ja minulla on myös alan koulutusta, joten mainitsin Raakelille että jos joskus on tarvetta apuun ottelutapahtumissa niin voin tulla auttamaan. Varsinkin kun valmiiksi jo löytyi vähän kokemusta tapahtumien tuottamisesta. Tässä sitä nyt sitten ollaan neljä vuotta myöhemmin!

Mitä tapahtumapäällikkö tekee?

– Itseasiassa niin tuo ei ole mikään helppo kysymys. Rehellisin vastaus on samalla aika tylsä: eli vähän kaikkea. Vastaan tapahtumasta, joka tarkoittaa sitä, että katson että kaikki ovat oikealla paikalla oikeaan aikaan – eli vähän kuten pomot yleensä tekevät. Mutta jos lipunlukija pitää viedä toiselle puolelle stadionia, tai jos vastustaja on vetänyt pallon Bollis 6:sen puolelle niin saattaa hyvin olla että se olen minä joka käyn hakemassa sen sieltä takaisin.

Mitä mieltä olet ajastasi ottelutiimissä?

– On ollut todella hauskaa! Ehkä eniten olen tykännyt kaikista ihmisistä, eli toisiin sanoen mun kollegoista. Meillä on hyvä porukka kasassa. Olen tässä nyt ollut neljä vuotta mukana, ja sen aikana on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta se että on saanut jakaa ja kokea niitä hyvien tyyppien kanssa on ollut hienoa. Koen itseni, edelleenkin, ensi-sijaisesti aina HIFK-kannattajaksi, joten tottakai urheilulliset tulokset ovat olleet hienoja myös. Tämän kauden derbyvoitto oli huikea, ja myös Kajaanin vierasreissu, kun noustiin takaisin Veikkausliigaan oli mahtava kokemus. Samalla tykkään myös ottelupäivän fiiliksestä. Kun on stadikalla ennen katsojia, ja laittamassa paikat kuntoon ja odottaa vaan että porukkaa alkaa tulemaan matsiin. Samoin myös ottelun jälkeinen pakkaaminen on yleensä hauskaa, toki riippuen aika paljon ottelun tuloksesta. Mutta eniten olen kuitenkin tykännyt siitä että olen päässyt viettämään aikaa hyvien tyyppien kanssa!

Teet töitä täyspäiväisesti, olet saannut lapsen vähän aikaa sitten, mutta vietät kuitenkin aika paljon ajastasi HIFK:n parissa. Mikä tekee HIFK:sta niin erityisen että annat niin paljon ajastasi sen puolesta.

– No minähän olen suomenruotsalainen niin yhdistystoimintahan kuuluu siihen [nauraa isosti]. No ei, vitsit vitsinä. HIFK merkitsee minulle todella paljon, ja on aina merkinnyt, joten tottakai haluan auttaa jos vaan pystyn ja kantaa oma korteni kekoon. Mutta siitä on myös tullut jonkinlainen harrastus minulle. Toki se on kans ihan kivaa että pääsee kattomaan kaikki matsit ilmaiseksi [nauraa taas]!

Haluaisitko sanoa jotain niille jotka miettivät että tulisivat HIFK:n vapaaehtoistoimintaan mukaan?

– Jos rakastat HIFK:ta ja haluat olla auttamassa konkreettisella tavalla niin voin lämpimästi suositella tätä! Tiedän että apua tarvitaan aina jossain, ja kuten olen sanonut niin ainakin oma kokemus on ollut todella posiitivinen, joten tervetuloa mukaan vaan!

Jos haluat tulla mukaan miesten ottelutiimiin voit olla yhteydessä Maxiin osoitteessa ja kertoa miksi sinä olet kiinnostunut! Jos haluat auttaa jonkun muun toiminnan kanssa, esimerkiksi junioriorganisaation kanssa, voit olla yhteydessä osoitteseen