Skip to main content

HIFK:n Veikkausliigakausi 2020 päättyi eilen vierastappioon FC Lahtea vastaan, minkä vuoksi joukkue putosi kahdeksannelle sijalle tämän kauden lopputuloksissa. Kauden päättymisen jälkeen urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström haluaa lähettää oman viestinsä HIFK:n kannattajille, jotka vaikeasta ja poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta ovat seisseet joukkueen takana.

”Menneen kauden aikana tapahtui taas paljon, kuten IFK:ssa on aina tapana. Nyt on tietenkin tarkan analyysin paikka ja sen kuuluisan peilin käteen ottaminen on myös tärkeää, jotta kehitys olisi jatkossa mahdollista. Nyt kolmen vuoden projekti on päätöksessä ja on eräänlaisen väliraportin aika tilanteessa, jossa seura on vakiinnuttanut paikkansa Veikkausliigan keskikastissa.

Tiivistetysti kautta 2020 kuvattaessa tulee ensin mieleen poikkeusolot pre-seasonin aikana. Huonon sarja-alun jälkeen, johon sisältyi valmentajan vaihtaminen, saimme mahtavan henkisen nousun, joka näkyi positiivisesti kentällä. Joukkueessa ja valmennuksessa oli hyvä henki ja se kantoi hyvin, mutta lopulta kaikki resurssit ei riittäneet, mikä vaikutti mm. joukkueen laajuuteen ja sitä kautta lopputulokseen. Loukkaantumiset, pelikiellot sekä fyysinen ja henkinen väsymys näkyivät epätasaisuutena ja yli 70 varoituksena. Tällä kertaa hyvä tunne ja yritys eivät riittäneet korvaamaan näitä puutteita.

On tärkeää muistaa, että meillä IFK:ssa on ainutlaatuinen kulttuuri, joka lähtee ennen kaikkea yhteisöllisyyden hengestä ja kannattajista. Joukkueen ja kannattajien hienosta suhteesta muodostuu jotain erityistä, josta ei voi koskaan kiittää tarpeeksi kannattajia. Teistä jokaisesta lähtee tämä ihmiskeskeinen kulttuuri, joka meillä on IFK:ssa.

Nyt on tarkempien analyysien aika ja hyväksyä pettymys, jonka jälkeen tulee aloittaa uuteen kauteen valmistautuminen ja uuden rakentaminen. Ennen sitä on tärkeää esittää kiitokset kaikille joukkueen jäsenille ja toimistolle. Olen suunnattoman ylpeä tästä joukkueesta. Kesän mahtavat nousut loppuhetkillä voittoon ja erityisesti Stadin derbyn 4-3-voitto ei unohdu koskaan IFK:n ja Stadin futishistoriassa. En voi tarpeeksi kiittää IFK:n pelaajia ja valmentajia! Nyt aletaan katsoa ETEENPÄIN, mutta ennen sitä: kiitos, tack, obrigado!”

– Mika Lönnström, urheilutoimenjohtaja