Skip to main content

HIFK:n naisten edustusjoukkueen kauden 2021 valmennustiimi on nyt julkistettu. FC Hongan organisaatiosta saapuva Timo Lanki on nimetty joukkueen uudeksi päävalmentajaksi, ja valmentajina tiimissä toimivat ensi kaudella Ilkka ”Bruno” Somero sekä Veera Korjus. Uutena joukkueenjohtajana aloittaa puolestaan Ville Ristola.

UEFA B-valmentajakoulutuksen suorittanut Lanki aloitti valmennusuransa 30-vuotiaana heti pelaajauran päättymisen jälkeen. Hän on vaikuttanut espoolaisessa jalkapallossa pitkään toimien mm. juniorivalmentajana EBK:ssa sekä FC Hongassa B-tyttöjen ja naisten kakkosjoukkueen valmennustiimeissä niin pää- kuin apuvalmentajan roolissa.

– Odotan innolla kauden käynnistymistä HIFK:n naisten edustusjoukkueen kanssa. On hienoa olla osa aktiivista, osaavaa ja innostunutta tiimiä, joka lähtee yhdessä toteuttamaan seuran kanssa asetettua tavoitetta, Lanki kommentoi.

Uusi päävalmentaja saa seuran sisältä aisapareikseen Ilkka ”Bruno” Someron (UEFA B) ja Veera Korjuksen. Somero toimii HIFK:n nais- ja tyttöjalkapallovastaavana sekä seuran naisten Futsal-Liigan joukkueen päävalmentajana. Korjus on HIFK-yhteisölle tuttu pelikentiltä, sillä pitkä ura HIFK:n naisten joukkueissa päättyi kauteen 2020, ja nyt edessä on siirtyminen pelikentältä penkin taakse. Hän on siviiliammatiltaan valmennukseen suuntautunut liikuntaneuvoja.

Ilkka ”Bruno” Somero.

– Tavoitteellisesti odotan ehdottomasti nousua Kakkoseen. Seurasin joukkueen otteita 3-divisioonassa viime kauden ajan ja joukkueessa on paljon potentiaalia. Valmentajana on aina siistiä päästä tekemään töitä hyvien pelaajien kanssa ja viemään niin pelaajien henkilökohtaista, kuin koko joukkueen kollektiivista pelaamista eteenpäin. Lisäksi meille on rakentunut erittäin vahva tiimi joukkueen taustalle ja on hienoa päästä tekemään töitä osana määrätietoista taustatiimiä, Somero kertoo tunnelmistaan ennen uuden kauden alkamista.

Veera Korjus.

– Lopetin pelaamisen kauden 2020 syksyyn naisten edustusjoukkueen kapteenina, mutta halu jatkaa joukkueen toiminnassa ja kehittämisessä oli suuri. Koska olen ollut viimeiset viisi vuotta pelaajana mukana, tiedän mikä potentiaali joukkueella on ja kuinka joka vuosi kehitystä on tapahtunut. On hienoa jatkaa joukkueen matkassa osana valmennustiimiä ja tuoda omaa osaamistani fyysisen puolen kehittämiseen. Toivon tulevalla kaudella saavamme ehjän pre-seasonin ja nousujohteisen tekemisen. Jo olemassa olevalla tiimillä uskon, että meillä on tulevaisuudessa mahdollisuudet vaikka mihin, Korjus sanoo.

Naisten uudeksi joukkueenjohtajaksi nimitetty Ville Ristola on päävalmentaja Lankille tuttu FC Hongan organisaatiosta.

– Vuosia juniorijalkapallon taustajoukoissa olleena on hienoa lähteä mukaan HIFK:n naisten projektiin! Seuran osoittaman tuen ja tahtotilan naisten jalkapallon kehitykseen on mahdollistanut meille hienon valmennusryhmän ja olosuhteet. Nyt alkava työ näkyy jatkossa sarjanousuina ja raikkaana HIFK:n näköisenä fudiksena, Ristola sanoo.

Tule mukaan pelaamaan HIFK:hon – avoimet treenit alkavat 25.11.

HIFK:n naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2021 Kolmosessa ja etsii nyt uusia pelaajia mukaan ryhmäänsä. Joukkue järjestää avoimia harjoituksia marraskuun viimeisellä viikolla seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Keskiviikkona 25.11. Talin hallissa klo 18.45-20.30
  • Sunnuntaina 29.11. Väinämöisen kentällä klo 19.45-21.30

Ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä valmentajiin etukäteen!

Timo Lanki, p. 040-7514959

Ilkka ”Bruno” Somero, ilkka.somero[at]hifkfotboll.fi / p. 040-9343141