Skip to main content

Tränarteamet för damernas representationslag säsongen 2021 är nu klart. Lagets nya chefstränare är Timo Lanki, som närmast kommer från FC Honkas organisation. Som tränare i nästa års team fungerar Ilkka ”Bruno” Somero och Veera Korjus, medan Ville Ristola börjar som ny lagledare.

Lanki, som har avlagt UEFA B-tränarexamen, inledde sin tränarkarriär som 30-åring efter att han lagt av med spelarkarriären. Han har en lång bakgrund från olika fotbollsföreningar i Esbo, där han bl.a. jobbat som juniortränare i EBK samt varit med i tränarteamen för FC Honkas B-flickor och reservlag både som chefs- och hjälptränare.

– Jag är ivrig inför säsongsstarten med HIFK:s damer. Det ska bli fint att vara med i ett aktivt, kunnigt och ivrigt team, som tillsammans nu ska förverkliga de mål som vi har fastställt med föreningen, kommenterar Lanki.

Den nya chefstränaren får stöd inifrån föreningen i form av Ilkka ”Bruno” Somero (UEFA B) och Veera Korjus. Somero jobbar som ansvarig för HIFK:s dam- och flickfotboll samt som chefstränare för damernas lag i futsalligan. Korjus är bekant för HIFK-gemenskapen från spelplanerna, där en lång karriär i HIFK:s damlag avslutades för några veckor sedan, och nu tar hon steget vidare då hon flyttar upp bakom bänken. Till sitt civilyrke är hon idrottsledare med inriktning på träning.

Ilkka ”Bruno” Somero.

– Vårt mål är definitivt att stiga till Tvåan. Jag följde med lagets matcher i division 3 under den gångna säsongen och vet att det finns mycket potential i laget. Som tränare är det alltid fint att få jobba med bra spelare och att föra både spelarnas individuella och lagets kollektiva spel framåt. Dessutom har vi nu fått ett starkt team bakom laget och det ska bli kul att få jobba som en del av ett målmedvetet bakgrundsteam, berättar Somero om sina tankar inför en ny säsong.

Veera Korjus.

– Jag avslutade min karriär hösten 2020 i egenskap av lagkapten, men hade fortfarande en stark vilja att bli kvar i lagets verksamhet och utvecklandet av den även i framtiden. Eftersom jag varit med som spelare de senaste fem åren känner jag till lagets potential, samt hur mycket vi utvecklats för varje år som gått. Det ska bli fint att fortsätta i laget som en del av tränarteamet samt att få ta med mitt eget kunnande inom utvecklandet av den fysiska delen. Jag hoppas på en bra pre-season och på att vi ska fortsätta gå vidare i vårt dagliga jobb. Med det här teamet tror jag att vi har alla möjligheter att nå hur långt som helst i framtiden, säger Korjus.

Ny lagledare för damernas representationslag är Ville Ristola, som är bekant för chefstränaren Lanki från tiden i FC Honka.

– Efter många år i juniorfotbollens bakgrund är det jättefint att få komma med i det här projektet! Föreningen har gett oss stöd och vill satsa på att utveckla damfotbollen, och det här har gett oss ett bra tränarteam och resurser. Det jobb vi nu inleder kommer i fortsättningen synas i form av avancemang och bra fotboll i HIFK-stil, säger Ristola.

Börja spela i HIFK – öppna träningar i slutet av november

HIFK:s damer spelar säsongen 2021 i Trean och letar nu efter nya spelare till sitt lag. Laget ordnar öppna träningar i slutet av november enligt följande tidtabell:

  • Onsdagen den 25.11. i Talihallen kl. 18.45-20.30
  • Söndagen den 29.11. på Väinämöinen kl. 19.45-21.30

Anmäl dig med genom att ta kontakt med tränarna på förhand!

Timo Lanki, tfn. 040-7514959

Ilkka ”Bruno” Somero, ilkka.somero[at]hifkfotboll.fi / tfn. 040-9343141