Skip to main content

Muutaman viikon kestäneet neuvottelut HIFK Fotboll AB:n pääomistajan Lucas Jin Changin kanssa eivät ole tuottaneet tulosta neuvotteluteitse. Varmistaakseen seuran jatkuvuuden ja Veikkausliigakauden 2021 HIFK Soccer rf on siksi tänään irtisanonut sopimuksen kilpailutoiminnan siirrosta yhtiölle pääomistajan halutessa irtaantua sijoitussopimuksestaHra Jin jää suureksi omistajaksi HIFK Fotboll Ab -nimiseen osakeyhtiöön, jolla ei tule olemaan sarjapaikkaa eikä pelaajia kaudelle 2021. 

HIFK Soccer rf hakee nyt sarjapaikan siirtoa takaisin yhdistykselle. Palloliiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran 14.12., ja silloin asia on käsittelyssä. 

Neuvottelut HIFK Fotboll AB:n omistuspohjasta tulivat ajankohtaiseksi Veikkausliigakauden 2020 päättymisen jälkeen, kun selvisi, ettei hra Jin olisi enää kiinnostunut investoimaan merkittäviä määriä pääomaa seuran toimintaan. Pääomistajan vähentynyt kiinnostus seuran toimintaa kohtaan olisi selvästi vaikeuttanut HIFK:n urheilullisten tavoitteiden saavuttamista tulevien vuosien aikana, joten muutoksen tarve seuran taustarakenteissa oli ilmeinen. 

— Meillä on ollut osapuolten välillä selkeä sijoitussopimus, jossa pääomistaja on sitoutunut investoimaan yhteensä 1,75 miljoonaa euroaLakimiehet saavat nyt arvioida sitä, vaaditaanko tämä raha häneltä joka tapauksessa kuitataksemme vanhoja vastuita. Päästäksemme eteenpäin emme enää kuitenkaan voineet odottaa. Meillä on kaksi lisenssihakemusta sisällä. Lisenssikomitea odottaa, että hoidamme tiettyjä velvoitteita, ja kerromme, kumman osapuolen nimissä etenemme. Tämä valinta piti nyt tehdä, jotta turvaamme Veikkausliigalisenssin kaudelle 2021. 

Me teemme nyt selvitystä tilintarkastajan kanssa siitä, mitkä ovat HIFK Fotboll Ab:n urheilutoiminnan  taloudelliset vastuut ja varat. Voimassaolevat sopimukset ja vastuut siirtyvät HIFK Soccer rf:lle, ja homma jatkuu ensi kaudella siellä, kommentoi HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret. 

Usein kysytyt kysymykset

Miten muutos omistuspohjassa vaikuttaa HIFK:n tulevaan jalkapallokauteen? 

HIFK on hakenut Veikkausliigalisenssiä HIFK Soccer rf:n nimissä. Tarvittava rahoitus on olemassa lisenssin saamiseksi omistuspohjan muutoksesta huolimatta, mutta lopullinen päätös Veikkausliigalisenssistä selviää lisenssikomitean käsittelyn jälkeen. HIFK jatkaa valmisteluita uuteen Veikkausliigakauteen normaaliin tapaan. 

Olen ostanut kausikortin kaudelle 2021. Miten nyt varmistunut muutos vaikuttaa kausikortteihin? 

Jo ostetut kausikortit ovat sellaisenaan voimassa kaudella 2021. Kausikorttimyynti jatkuu normaalisti osoitteessa lippu.fi. 

Missä ja millä sarjatasolla HIFK pelaa kaudella 2021? 

HIFK on hakenut Veikkausliigalisenssiä kaudelle 2021. Joukkue pelaa Veikkausliigaa Bolt Arenalla jos ja kun lisenssihakemus hyväksytään. 

Olen HIFK Fotboll AB:n osakkeenomistaja. Mitä osakkeilleni tapahtuu? 

Olet edelleen HIFK Fotboll Ab:n osakkeenomistaja.