Skip to main content

4.11.2020 klo 18.30 FC Lahti – HIFK 2-1 (0-0)

HIFK kohtasi FC Lahden vieraskentällä tämän kauden viimeisessä Veikkausliigaottelussaan marraskuun ensimmäisenä keskiviikkoiltana. Ottelu pelattiin sateisella Lahden stadionilla, joka viranomaispäätöksellä oli suljettu yleisöltä päätöskierroksen pelissä. Muutamat yksittäiset kannattajat olivat kuitenkin päättäneet uhmata sääolosuhteita ja olivat seuraamassa peliä tapahtuma-alueen ulkopuolella.

Kentän pinta oli runsaan sateen takia erittäin liukas ja ensimmäisen puoliajan alussa usealla pelaajalla oli vaikeuksia pysyä pystyssä kostealla alustalla. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen sade kuitenkin lakkasi, ja peli pääsi paremmin liikkeelle. Puolen tunnin kohdalla HIFK:n Moshtagh Yaghoubi pääsi laukomaan hyvästä paikasta Vitinhon tarjoilusta, mutta keskikenttäpelaajan laukaus meni yli maalin.

FC Lahtikin onnistui luomaan yhden hyvän tekopaikan, mutta Arnold Origin huipputorjunta pysäytti kotijoukkueen Dimitry Imbongon. Näitä paikkoja lähemmäs maalintekoa ei päästy ensimmäisen puoliajan aikana, joten tauko aloitettiin varsin oikeutetusti maalittomassa tasatilanteessa.

Tilanne tulostaululla muuttui kymmenen minuuttia tauon päättymisen jälkeen, kun Mikko Kuningas vei kotijoukkueen johtoon ottelun 56. peliminuutilla. Altin Zeqirin syöttö löysi Kuninkaan, joka pääsi viimeistelemään illan avausmaalin neljän HIFK-pelaajan keskeltä. Laukaus yllätti myös Origin, ja näin Kuningas pääsi jälleen maalinteon makuun HIFK:ta vastaan kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen tapaan.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä HIFK tuli pelissä tasoihin. Sakari Tukiainen syötti pallon päätyrajan tuntumasta Foday Mannehille, jonka keskitys löysi Jani Bäckmanin pään boksin keskeltä. Viisi minuuttia maalin jälkeen HIFK-kapteeni Hannu Patronen sai illan toisen varoituksensa kovasta hyökkäyspään taklauksestaan ja joutui poistumaan suihkun puolelle. Ottelun viimeisestä osumasta vastasi kotijoukkue, kun Imbongo sijoitti pallon HIFK-maalin vasempaan nurkkaan kolme minuuttia ennen 90 minuutin täyttymistä.

Lopputuloksen myötä HIFK:n tämän kauden lopullinen sijoitus Veikkausliigan sarjataulukossa on kahdeksas.

– Kuuden parhaan joukkoon pääseminen oli meidän tavoite ja sitä tänään lähdettiin metsästämään. Peli oli tasainen, ja sitten Lahti sai sen maalin. Siinä vaiheessa tilanne oli se, ettei ollut väliä saisimmeko tasurin vai häviäisimmekö sarjataulukon sijoituksen kannalta. Tasoitusmaalin jälkeen meillä oli hyvä vaihe siinä, ja olisimme voineet painaa toisenkin. Ulosajon jälkeen jouduttiin ottamaan vähän riskejä ja vastustaja pääsi siitä rokottamaan. Kausi on ollut pitkä ja vaikea varmaan kaikille, kun ei tiedetty, että pystytäänkö se pelaamaan loppuun asti. Iso kiitos joukkueelle, joka on jaksanut painaa hyvin hommia läpi pitkän kauden, HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen kommentoi ottelun jälkeen.

Maalit:
56’ 1-0 Mikko Kuningas
80’ 1-1 Jani Bäckman
87’ 2-1 Dimitry Imbongo

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Joel Mero
3 Sakari Mattila
4 Hannu Patronen (c) (85′ ulosajo, toinen varoitus)
6 Riku Selander
7 Moshtagh Yaghoubi
11 Sakari Tukiainen
15 Eero-Matti Auvinen
17 Jani Bäckman
24 Adama Fofana
77 Arnold Origi (mv)
98 Vitinho (62’ 13 Foday Manneh)

Vaihtopelaajat: 1 Otto Huuhtanen (mv), 16 Tino Palmasto, 19 Kevin Larsson, 23 Nikolas Saira, 99 Joel Mattsson.

Jutun artikkelikuva: Lauri Ilola (FC Lahti).