Skip to main content

4.11.2020 klo 18.30 FC Lahti – HIFK, Lahden stadion

Veikkausliigakausi 2020 päättyy keskiviikkona 4. marraskuuta reilut neljä kuukautta sen käynnistymisen jälkeen. Alun perin runkosarjan oli tarkoitus päättyä jo lokakuun viimeisenä sunnuntaina, mutta useamman joukkueen karanteenitapausten vuoksi sarjan päätöskierrosta on kolmesti jouduttu siirtämään eteenpäin. Viime viikolla Veikkausliigan hallitus päätti, ettei suunniteltuja mestaruus- ja haastajasarjoja tänä vuonna pystytä pelaamaan tiukentuneen aikataulun sekä huonontuneen koronatilanteen vuoksi.

Kauden päättyminen runkosarjaan merkitsee FC Lahden ja HIFK:n välisen ottelun osalta sitä, ettei pelissä enää ole suurta panosta, mutta ottelussa ratkaistaan kuitenkin Veikkausliigan tämän kauden sarjataulukon kuudennen sijan kohtalo. FC Lahti on tällä hetkellä kuudentena 29 pisteen turvin, kun taas HIFK on taulukossa seitsemäntenä yhden pisteen vähemmän keränneenä. HIFK:lle kuudes sija olisi seuran tähän mennessä paras sijoitus Veikkausliigassa, mikä tietysti olisi hieno palkinto tälle poikkeukselliselle vuodelle sekä kunniakas päätös tämän kauden joukkueen tarinalle.

– Voitolla päästään kuuden joukkoon, joka on ollut meidän tavoite tällä kaudella. Se olisi parannus viimevuotiseen sijoitukseen ja sitä lähdemme huomenna metsästämään. Uskon, että molemmilla joukkueilla vielä on paljon intoa kauden viimeiseen peliin. Tämä on ammattilaisurheilua, jossa kaikki haluaa sijoittua niin hyvin kuin mahdollista. Viimeisen kierroksen jälkeen tulee pitkä talvi, eikä pelejä ole pitkään aikaan. Jokainen haluaa varmasti päättää kauden hyvällä fiiliksellä, sanoo HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on ehtinyt kulua jo lähemmäs neljä kuukautta, sillä joukkueet iskivät ensimmäistä kertaa yhteen tällä kaudella heinäkuussa Bolt Arenalla. Silloin Ilir Zenelin valmentama FC Lahti oli tyly vieras ja nappasi pisteet mukanaan maalein 0-3 Mikko KuninkaanVahid Hambon ja Jasin-Amin Assehnoun onnistuttua maalinteossa.

HIFK lähtee hakemaan revanssia tuosta edellisestä kohtaamisesta mielenkiintoisista ja tasaisista ennakkoasetelmista. Joukkue on nimittäin sarjan seitsemänneksi paras vierasjoukkue, kun taas FC Lahti puolestaan on tämän kauden seitsemänneksi paras kotijoukkue. Lahtelaiset ovat kuitenkin olleet vaikea vastus etenkin kotikentällään, jossa joukkue on hävinnyt ainoastaan kahdesti tällä kaudella.

HIFK:lle Lahti on ollut haasteita tuottava vieraskenttä, sillä edellisin voitto sieltä on jo yli viisi vuotta vanha. Syyskuussa 2015 napatun 0-5-vierasvoiton jälkeen HIFK ei myöskään ole onnistunut voittamaan lahtelaisjoukkuetta kertaakaan. Kankkunen oli kyseiselläkin kaudella HIFK:n valmennustiimissä Jani Honkavaaran parina.

– Muistan kyllä tuon pelin, ja sen, että tehtiin viisi maalia. Se oli kauden viimeisimpiä pelejä silloinkin. Kummallakaan joukkueella ei kyllä enää ole juurikaan ketään kokoonpanossa sen kauden joukkueista, joten onhan tuosta jo mennyt aikaa, Kankkunen sanoo.

HIFK:n kauden parhaimman maalintekijän tittelissä on kiinni Sakari Tukiainen, joka ennen Lahden vierasottelua on iskenyt viisi maalia keskiviikkona päättyvällä Veikkausliigakaudella. Hänen takanaan haastajina ovat edelleen Vitinho ja Sakari Mattila, joilla molemmilla on neljä tehtyä maalia tällä kaudella. Joukkueen kenttäpelaajien peliaikakuningas on Joel Mattsson, joka ainoana pelaajana HIFK:n joukkueesta on ollut kentällä tämän kauden jokaisessa Veikkausliigaottelussa. Avauskokoonpanossa Mattsson on nähty kahta vaille kaikissa peleissä.

Jukka Halmeen ja John Fagerströmin korttitilit täyttyivät edellisessä RoPS-ottelussa, ja näin he ovat molemmat pelikiellon vuoksi sivussa HIFK:n keskiviikkoisesta kokoonpanosta.

FC Lahden ja HIFK:n ottelu pelataan viranomaispäätöksellä ilman yleisöä, mutta sitä voi luonnollisesti seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.