Skip to main content

Sakari Mattilalle tuomittiin maanantaina 28.9.2020 pelatussa SJK-HIFK-ottelussa suora punainen kortti, jonka myötä hän on pelikiellossa HIFK:n kahdessa seuraavassa Veikkausliigaottelussa. HIFK näki, ettei kamppailutilanteessa SJK:n Murilon kanssa saadulle ulosajolle ollut perusteita, joten seura päätti eilen jättää vastalauseen tilanteesta Palloliitolle. Vastalauseessa vaadittiin ulosajoa seuranneiden pelikieltojen kumoamista.

Palloliitto on tänään käsitellyt asiaa ja päättänyt pitää pelikiellot voimassa tilanteen videotallenteen sekä päätuomari Petri Viljasen kuulemisen perusteella.

HIFK pysyy edelleen kannassaan, jonka mukaan suora punainen kortti kyseisestä kamppailutilanteesta on kohtuuton tuomio. Joukkue menettää nyt tärkeän pelaajan kahdessa seuraavassa ottelussa, jotka ovat suuressa roolissa kauden ratkaisuhetkillä. Lisäksi seura toteaa, että tämäntyyppiset päätökset ovat omiaan lisäämään filmaamista ja tuomareiden työskentelyyn vaikuttamista otteluiden aikana.

Lue Palloliiton päätös