Skip to main content

Sakari Mattila fick ett direkt rött kort i matchen mellan SJK och HIFK måndagen den 28.9.2020, vilket betyder att han är avstängd i HIFK:s två följande Veikkausliigamatcher. HIFK ansåg att det inte fanns några grunder för ett rött kort i närkampssituationen mellan Mattila och SJK:s Murilo och beslöt därför att lämna in en protest om situationen till Bollförbundet. I protesten krävdes att avstängningen, som det röda kortet orsakade, skulle dras tillbaka.

Bollförbundet har idag behandlat ärendet och beslutat att hålla kvar avstängningarna. Beslutet har fattats på basen av videomaterial från situationen samt ett hörande av matchens huvuddomare Petri Viljanen.

HIFK håller fast vid sin ståndpunkt, alltså att ett direkt rött kort ur den ifrågavarande situationen är en oskäligt hård dom. Laget mister nu en viktig spelare i sina två följande matcher, som är av största vikt då säsongens avgörande närmar sig. Dessutom konstaterar HIFK att den här typens beslut ökar filmande och försök till att påverka domarnas arbete under matcherna.

Läs Bollförbundets beslut i sin helhet (på finska).