Skip to main content

22.10.2020 klo 18.00 HIFK – RoPS 1-0 (0-0)

HIFK sai kauden viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan vieraita pohjoisesta, kun RoPS sarjan hänniltä saapui vierailulle Bolt Arenalle lokakuun toiseksi viimeisenä torstaina. Seitsemän perättäistä ottelua ilman voittoa pelannut HIFK tuli peliin sarjataulukon kahdeksannelta sijalta ja oli tänään pakkovoiton edessä, jotta tavoite paikasta kuuden parhaan joukossa runkosarjan päätteeksi edelleen olisi mahdollinen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tempoltaan hidas. Vierasjoukkue RoPS loi muutamia hyökkäyksiä alussa, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin hallinta alkoi siirtyä HIFK:lle. Adama Fofana keskitti joitakin palloja oikealta laidalta keskelle, mutta Sakari Tukiainen ei onnistunut maalinteossa muutamasta yrityksestä huolimatta. Myös Jukka Halmeella oli iso paikka boksin sisällä puolen tunnin kohdalla, mutta itse laukaus meni reilusti yli maalin.

Joel Mattsson joutui jättämään kentän jo 20 minuutin kohdalla istuttuaan tovin verran kentän pinnassa. Hänen paikkansa otti Jani Bäckman, joka ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pelasi korkealla HIFK:n muodostelmassa.

Bolt Arenan yleisö ei saanut nähdä suurempia jalkapallon hienouksia ensimmäisen puoliajan aikana, ja HIFK:n peliin vaikutti selvästi se, ettei joukkue tässä ottelussa päässyt pelaamaan sillä tavalla, joka on tuonut joukkueelle menestystä tällä kaudella. Kotijoukkueella oli tavallista enemmän pallonhallintaa, eikä täten päässyt käyttämään nopeita vastahyökkäyksiä aseenaan, kuten tällä kaudella monessa ottelussa on ollut tapana.

Muutamista kotijoukkueen paikoista huolimatta tilanne oli maalittomasti tasan tauon käynnistyessä.

Tauon jälkeen Bäckman siirtyi keskikentälle, kun Sakari Mattila jäi vaihtopenkin puolelle. Hänen tilalleen tuotiin lisää hyökkäysvoimaa kentälle maalittoman avausjakson jälkeen, ja Foday Manneh sai mahdollisuutensa. Hän ei ehtinyt olla kuin reilun minuutin kentällä ennen uransa ensimmäistä Veikkausliigamaalia. Gambialaishyökkääjä puski Halmeen pitkän keskityksen maalinedustalta RoPS-maaliin, ja HIFK otti täten myös tuloksellisesti ottelun omaan komentoonsa.

HIFK:n johtomaalin jälkeen peli eteni pitkälti loppuvihellystä odottaen eteenpäin sateisessa syysillassa. RoPS ei päässyt aidosti lähelle tasoitusmaalin iskemistä, eikä ottelun voittajasta ollut isompaa epäselvyyttä. Tasoitusmaalia todennäköisempi oli sen sijaan HIFK:n lisäosuma, jonka iskemistä lähimpänä pariinkin otteeseen oli hyvällä peli-ilmeellä esiintynyt John Fagerström.

Foday Mannehin maali jäi illan ainoaksi, ja näin ollen HIFK kuittaa tästä ottelusta täydet kolme pistettä. Joukkue nousee Veikkausliigan sarjataulukossa seitsemänneksi pisteen päähän tällä hetkellä kuudentena olevasta FC Lahdesta.

– Tiesimme saavamme tänään mahdollisuuden luoda paikkoja, ja siihen olemme eniten keskittyneet tämän viikon treeneissä. Pääsimme pressaamaan hieman korkeammalta tänään. Ensimmäisellä puoliajalla paikkoja ei ollut monia ja vastustaja sai tietysti buustia siitä, että peli pysyi maalittomana tauolle asti. Foday (Manneh) tuli tauon jälkeen kentälle ja teki maalin toisella tai kolmannella kosketuksellaan. En uskonut sen jäävän illan ainoaksi maaliksi, mutta emme vastustajan virheistä avautuneista paikoista huolimatta päässeet rokottamaan heitä enää lisää, sanoi HIFK:n valmentaja Mike Keeney ottelun jälkeen.

Taistelu kuudennesta sijasta tulee käymään tiiviinä sarjan loppuun asti FC Lahden, HIFK:n ja SJK:n välillä. Asetelmat ovat todella herkulliset FC Lahden ja HIFK:n kohdatessa runkosarjan viimeisellä kierroksella marraskuun ensimmäisenä päivänä, mutta Keeney kertoo HIFK:n keskittyvän omaan peliinsä.

– Ei meidän ole oikeastaan syytä miettiä muuta kuin sitä, mihin itse pystymme vaikuttamaan. Mikäli muiden otteluiden tulokset menevät meidän kannalta suotuisasti, se on tietenkin hieno asia, mutta ensisijaisesti meidän on tehtävä oma työmme. Se tulee olemaan meidän pääfokuksemme. Tiedossa on hieno, cup-finaalin kaltainen peli, Keeney sanoo.

Maalit:
48′ 1-0 Foday Manneh

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Joel Mero
3 Sakari Mattila (46’ 13 Foday Manneh)
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
8 Jukka Halme
11 Sakari Tukiainen
15 Eero-Matti Auvinen
20 John Fagerström
24 Adama Fofana
77 Arnold Origi (mv)
99 Joel Mattsson (20’ 17 Jani Bäckman)

Vaihtopelaajat: 1 Otto Huuhtanen (mv), 13 Foday Manneh, 16 Tino Palmasto, 17 Jani Bäckman, 18 Matias Hänninen, 19 Kevin Larsson, 23 Nikolas Saira.