Skip to main content

2.10.2020 klo 18.30 HIFK – FC Honka 1-1 (1-0)

Lokakuu käynnistyi HIFK:n osalta kotiottelulla FC Honkaa vastaan Bolt Arenan perjantai-illan valoissa. Molemmat joukkueet lähtivät kauden toiseen keskinäiseen kohtaamiseen tappio alla, sillä vierasjoukkue FC Honka taipui sunnuntaina kotonaan FC Hakalle, kun taas HIFK joutui toteamaan SJK:n maalin verran paremmaksi maanantaina Seinäjoella. Sarjataulukossa joukkueet olivat kolmen pisteen päässä toisistaan: FC Honka neljäntenä ja HIFK kuudentena.

Ensimmäinen puoliaika

HIFK sai varsin hyvän vapaapotkutilanteen 25 metristä ottelun ensimmäisen kympin aikana. Vapaapotkujen erikoisosaaja Moshtagh Yaghoubi pelasi pallon hieman yllättävästi lyhyenä vasemmalta puolelta ohi espoolaisten puolustusmuurin, mutta Vitinho ei ollut samalla aaltopituudella tilanteessa. Pallo liukui näin kotijoukkueen kontrollin ulkopuolelle. Muuten ottelu eteni ennakko-odotusten mukaisesti: FC Honka piti palloa ja pyrki löytämään aukkoja HIFK:n tiiviissä puolustuksessa. Jerry Voutilainen ja Borjas Martin saivat molemmat mahdollisuudet laukoa kauempaa, mutta kumpikaan heistä ei ollut kovinkaan lähellä johtomaalin tekemistä.

Espoolaiset olivat lähimpänä johtomaalia ensimmäisen puolituntisen aikana. Macoumba Kandji eteni pallon kanssa kohti maalia, josta Arnold Origi tuli vastaan. Kandji onnistui harhauttamaan HIFK-maalivahdin ja pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta Hannu Patronen oli HIFK:n pelastavana enkelinä maaliviivalla ja esti varmalta näyttäneen vierasmaalin syntymisen.

Ottelun avausmaalin iski edelliskohtaamisen tapaan HIFK. 29 vuotta tänään täyttänyt Sakari Tukiainen laukoi pallon Markus Uusitalon vartioiman maalin vasempaan alanurkkaan ottelun 38. peliminuutilla. Tukiainen, joka viimeisteli HIFK:n voittomaalin FC Honkaa vastaan Tapiolassa syyskuun alussa, päätti näin kolmen ottelun mittaisen maalittoman putkensa. Maali oli syntymäpäiväsankarin tämän kauden neljäs. HIFK:n 1-0 -johtoasemassa mentiin myös tauolle Bolt Arenalla.

Toinen puoliaika

Vierasjoukkue jatkoi samalla peli-ilmeellä myös tauon jälkeen ja pääsi kolme kertaa lähelle tasoitusmaalia toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana. Tilanteista ei kuitenkaan jäänyt mitään käteen vierailijoille, sillä Arnold Origi piti HIFK:ta pystyssä kolmella huippuluokan torjunnalla. Hän pysäytti kaksi todella vaarallista Demba Savagen puskua ja lisäksi myös Javi Hervasin antaman vapaapotkun boksin oikean rajan tuntumasta.

Reilut kaksikymmentä minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä Tukiaiselle aukeni mahdollisuus toisen maalin iskemiseen. Adama Fofana pelasi pallon vastustajan puolustuslinjan taakse, jonka jälkeen Tukiainen oli yksin Uusitaloa vastaan. Vieraiden maalivahti oli hyvin tilanteessa mukana peittäen etukulman, ja torjui pallon päätyrajan yli. HIFK ei pystynyt hyödyntämään torjunnasta tullutta kulmapotkua uuden maalipaikan luomiseen.

HIFK:n kolmen pisteen voitto kuivui kuitenkin kasaan lisäajan viimeisellä minuutilla. Hervas antoi kulmapotkun, jonka Borjas Martin pääsi jatkamaan verkon perukoille. Pisteet tasattiin 1-1 -loppulukemien myötä. Molemmat joukkueet jatkavat tasapelin myötä samoilla sijoilla Veikkausliigan sarjataulukossa.

– Peli eteni meidän pelisuunnitelman mukaan aina loppuun asti. Olimme todella lähellä toistaa Tapiolassa nähtyä lopputulosta, mutta valitettavasti virhe boksin sisällä ottelun viimeisessä tilanteessa johti tänään tasapeliin. Menetimme kaksi pistettä tänään, HIFK:n valmentaja Mike Keeney kommentoi pelin jälkeen.

Lisää Keeneyn ajatuksia on luvassa videohaastattelun muodossa HIFK:n YouTube-kanavalla tovin kuluttua.

HIFK pelaa ensi viikolla yhden ottelun, joka on viikko-ohjelmassa torstaina Kuopiossa. Ottelu hallitsevaa mestaria Kuopion Palloseuraa vastaan käynnistyy klo 18.30.

Maalit:
38’ 1-0 Sakari Tukiainen
90+3′ 1-1 Borjas Martin

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Joel Mero
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Moshtagh Yaghoubi
8 Jukka Halme
11 Sakari Tukiainen
15 Eero-Matti Auvinen
24 Adama Fofana (76’ 10 Jabar Sharza)
77 Arnold Origi (mv)
98 Vitinho (62’ 20 John Fagerström)
99 Joel Mattsson

Vaihtopelaajat: 1 Otto Huuhtanen (mv), 13 Foday Manneh, 16 Tino Palmasto, 17 Jani Bäckman, 18 Matias Hänninen.