Skip to main content

22.10.2020 klo 18.00 HIFK – RoPS, Bolt Arena

Heinäkuun alussa alkanut Veikkausliigakausi 2020 on nyt jo tullut siihen pisteeseen, että 22 ottelun runkosarja on HIFK:n osalta kahta ottelua vaille pelattu. Joukkue saa torstaina viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan vieraita napapiiriltä klo 18.00 alkaen. Liput otteluun myy tuttuun tapaan Lippupiste.

Torstain vastustajalla Rovaniemen Palloseuralla on takanaan erittäin raskas kausi. Joukkue on saalistanut ainoastaan viisi sarjapistettä 20 Veikkausliigakierroksen aikana, eikä voittoja ole kauden aikana tullut kuin yksi, jonka joukkue nappasi kuukausi sitten Valkeakoskella FC Hakaa vastaan. Haka-voiton jälkeen rovaniemeläisjoukkue on pelannut kolme peliä yhteismaalierolla 1-12.

RoPS on HIFK:n tavoin vaihtanut valmentajaa kauden aikana. Viime kauden jälkeen joukkueen päävalmentajaksi seuran organisaation sisältä nostetun Vesa Tauriaisen päävalmentajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä syyskuun puolivälissä, ja tilalle nimitettiin Mikko Mannila HJK:n organisaatiosta. Mannilan sopimus rovaniemeläisseuran kanssa on voimassa kauden 2022 loppuun saakka.

Pelikiellostaan vapautunut Sakari Mattila ennakoi, että peli vaikean kauden pelannutta vastustajaa vastaan ratkeaa henkisellä puolella.

– RoPS lähtee tietenkin jokaiseen peliin hakemaan tulosta, mutta uskon, että heidän tilanteessaan selkäranka menee ehkä helpommin poikki, kun niitä vastoinkäymisiä tulee pelin sisällä. Mitä me ollaan scoutattu, niin jos heitä vastaan saa sen ekan tai tokan maalin, niin se usko loppuu, ja se on ihan inhimillistä. Meidän on vaan pakko pitää huolta siitä, mihin itse pystymme vaikuttamaan, eli että ollaan terävinä heti alussa, hän sanoo.

Myös HIFK on viime aikoina paininut tuloksellisten vastoinkäymisten kanssa, sillä sunnuntain hävitty derby HJK:ta vastaan kasvatti joukkueen voitottoman putken jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Tämän heikon jakson takia HIFK on pudonnut Veikkausliigan sarjataulukossa kahdeksanneksi. Nousu kuuden parhaan joukkoon on edelleen mahdollinen, mutta se vaatii voitot runkosarjan kahdesta viimeisestä pelistä.

– Pelaajilla, valmentajilla, faneilla ja kaikilla tässä seurassa on varmaan sama fiilis, eli että saadaan tämä voitoton putki poikki. Lähtökohtaisesti ei ole oikein parempaa paikkaa sen katkaisemiseen, kun nyt kuitenkin on sarjajumbo vastassa kotona. Se on asennekysymys meiltä. Mennään hyvällä virinällä ja uskotaan voittoon, niin eiköhän se myös sieltä saada, Mattila toteaa.

Mattilalta on jäänyt kolme HIFK:n edellisestä neljästä pelistä väliin pelikieltojen takia ja on täten seurannut joukkueen pelejä katsomon puolelta. Nälkäisenä paluuta pelikentille odottava keskikenttäpelaaja näkee HIFK:n tarvitsevan lisää ryhtiä peliinsä, jotta tulokset jälleen olisivat kesällä nähtyjen kaltaisia.

– Me ollaan aika monesti päästetty johtoasemassa kaveri rinnalle ja joskus myös ohi, joten kyllä me tarvitaan enemmän sellaista nöyrää taistelua aina ysikymppisen loppuun asti. Välillä tulee tietysti virheitä, mutta meidän täytyy saada sellaista hyvää energiaa mukaan peliin taas. Meillä on myös ollut vähän sellainen tapa, että leuka menee rintaan kun vastoinkäymisiä tulee. Se täytyy saada poikki nyt. Vaikka niitä tulisi, niin loppuun asti vedetään.

– Voitottoman putken katkaisu voi lähteä jostain ihan pienestä asiasta pelin sisällä, esimerkiksi joku herättävä liukutaklaus tai hieno maali. Jos sellaisen saa alussa, antaa se aina pienen buustin joukkueelle. Nousu lähtee ihan siitä peruspelaamisesta, että puolustetaan ja hyökätään loppuun asti. Ei siihen oikein mitään taikatemppuja ole, hän kommentoi.

Vitinho ja Moshtagh Yaghoubi ovat sivussa HIFK:n kokoonpanosta RoPS-ottelussa pelikieltojen vuoksi.

Torstaina vietetään tuplapäivää HIFK:n jalkapallon parissa, sillä noin puoli tuntia HIFK-RoPS-ottelun päättymisen jälkeen HIFK:n naisten edustusjoukkue kohtaa EBK/2:n Töölön pallokenttä 6-kentällä (Bolt Arenan takana). Naisten Kolmosen yläloppusarjan ottelu alkaa klo 20.15.